Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manifestació 8M a València: 'Pels drets de les dones. Ni un pas enrere'

El Moviment Feminista de València ha convocat la manifestació del 8M amb el lema 'Pels drets de les dones. Ni un pas enrere', destacant les preocupacions pel possible retrocés dels drets de les dones amb el canvi de govern i els retalls globals. La portaveu, Cándida Barroso, ha anunciat una manifestació "molt violeta, reivindicativa i feminista", amb sortida a les 19.00 h des de la Porta de la Mar de València i finalitzant a la plaça de la Reina.

Barroso ha expressat inquietuds pel retrocés a la Comunitat Valenciana, destacant la reducció de recursos per a les víctimes de violència de gènere i la formació. També ha denunciat retalls de drets en l'àmbit internacional. La manifestació busca fer front a totes les opressions que les dones continuen patint.

Les reivindicacions inclouen la denúncia de la justícia patriarcal i la defensa dels drets sexuals i reproductius de les dones. Es critica l'oficina antiavortista a l'Ajuntament d'Alacant i es reclama que l'avortament siga gratuït i finançat per la Seguretat Social. Altres punts inclouen la defensa de la legislació abolicionista de la prostitució, protecció a les víctimes de violència sexual i coeducació per a la igualtat.

La manifestació també clama pel final de les bretxes de gènere, amb igualtat d'oportunitats i pensions justes, així com mesures per combatre la pobresa femenina i la defensa de l'ecofeminisme. Les paraules de Barroso destaquen la urgència d'avançar cap a una societat igualitària.

L'entrada del blog és un reflex de la diversitat de reivindicacions del Moviment Feminista de València, captant les preocupacions locals i internacionals per garantir els drets de les dones. La manifestació del 8M a València promet ser un esdeveniment "violeta, reivindicatiu i feminista" que crida a la justícia i la igualtat.

#8M #DretsDeLesDones #ValènciaFeminista #MovimentFeminista


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon