Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Loriguilla Recupera Part dels Terrenys Expropiats per la Construcció del Pantà en 1.958


El poble de Loriguilla va rebre una notícia que ha omplert de satisfacció als seus habitants. Després de 21 llargs anys de negociacions i esforços constants, l'Ajuntament de Loriguilla, juntament amb la seua regidoria de Muntanyes i Poble Vell, va anunciar amb orgull que finalment s'ha rebut l'ORDRE MINISTERIAL de la Ministra d'Hisenda i la Direcció General del Patrimoni de l'Estat. En aquesta ordre, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer sol·licita la mutació demanial a favor de l'Ajuntament de Loriguilla per a l'antiga església de Sant Joan Baptista i tots els terrenys adjacents, coneguts com "La Cañeta".

En total, Loriguilla recupera una àrea significativa que inclou els 475 m2 de l'església, les antigues escoles i la casa del metge, a més dels 29.046 m2 adjacents al Pantà i els impressionants 100.604 m2 de terreny agrícola, coberts d'oliveres, que arriben fins al canal.

Aquesta notícia representa un retorn a les arrels per al poble de Loriguilla, ja que aquests terrenys van ser expropiats fa 66 anys per la construcció del pantà franquista el 1958. Després de moltes dècades, aquests territoris tornen a ser propietat de tots els loriguillans i loriguillanes.

En paraules del regidor de Muntanyes i Poble Vell, Carlos Rodado: "Rebem l'ordre ministerial amb enormes il·lusions i alegria, ja que és la culminació d'un treball i d'intents constants al llarg dels anys. No em queda altra que agrair profundament la predisposició de Juan Torralba Rull, secretari general de la CHJ, Miguel Polo, President de la CHJ, i a María Jesús Montero, la vicepresidenta primera del Govern i ministra d'Hisenda, a qui vaig tenir el privilegi d'agrair personalment, i especialment al meu predecessor en el càrrec, Don Manuel Cervera, ja que sense el seu esforç Loriguilla mai hauria recuperat els seus terrenys".

Així, s'obre una nova pàgina en la història del poble, recuperant un patrimoni que permetrà a les futures generacions visitar, recordar i conservar el llegat de tots aquells que van viure en la Serrania. Com diu la dita: "Qui perd els seus orígens, perd la seua identitat". Ara, Loriguilla ha recuperat una part d'aquesta identitat perduda.

#Loriguilla #Pantà #Patrimoni #Recuperació #Història #Identitat



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal