Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'IES l'Eliana acull unes xarrades d'educació sexual


      


• Han estat dirigides a alumnat de 3r de l'ESO i s'han centrat en la definició del consentiment i en els tipus de violència en la parella.

L'IES l'Eliana ha estat l'escenari d'uns tallers d'educació sexual destinats a l'alumnat de 3r d'ESO, els quals s'han centrat en temes clau com la definició del consentiment i els diferents tipus de violència en la parella. Aquesta iniciativa, que ha congregat aproximadament 200 estudiants al llarg del mes de març, ha tingut com a objectiu principal promoure una reflexió sobre les actituds socials respecte a la sexualitat, el gènere, la maternitat/paternitat, les relacions de parella, la diversitat corporal i la salut sexual des d'una òptica feminista, dialogant i comunitària, centrada en la llibertat, la salut i el plaer.

Els tallers, desenvolupats amb el suport de l'àrea de Joventut, han estat dividits en dues sessions. La primera, titulada 'Només sí és sí', ha estat fonamental per a definir el consentiment lliure i continu, desmuntar mites al voltant de les agressions sexuals i subratllar la no culpabilitat de la víctima en aquests casos. La segona sessió, denominada 'Amor i altres vincles', ha profunditzat en la violència de gènere, diferenciant-la d'altres formes de violència dins de la parella, per a ajudar a identificar-les i reconéixer-les. A més, s'han exposat models de relació saludables i s'han fomentat reflexions crítiques sobre les fonts d'informació, com les xarxes socials o la missatgeria instantània.

Aquesta iniciativa es nodreix de la necessitat d'impulsar activitats que contribuïsquen al compliment dels objectius de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l'ONU. Especialment, es busca garantir l'accés universal a la informació i educació en salut sexual i reproductiva, aconseguir una igualtat real i efectiva, així com promoure els drets humans, la igualtat de gènere i una cultura de pau i no-violència.

En paraules de Juan Espinosa, regidor responsable de l'àrea, aquestes accions contribueixen a reduir la desinformació i ajuden la joventut elianera a adquirir habilitats per a prendre decisions més conscients i evitar conductes que puguen ser perjudicials per al desenvolupament de la seua pròpia sexualitat.

La participació activa i l'interés mostrat pels estudiants reflecteixen la importància d'aquest tipus d'iniciatives en el marc educatiu, contribuint a la formació integral dels joves i a la construcció d'una societat més equitativa i respectuosa. La col·laboració entre l'àrea de Joventut i el centre educatiu s'erigeix en un exemple de compromís amb el benestar i la formació dels estudiants, posant en relleu la importància de l'educació sexual com a eina per al desenvolupament personal i la construcció de relacions saludables.

#EducacióSexual #IGualtatDeGènere #SalutSexual #Agenda2030 #Llibertat #L'Eliana

   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal