Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'exposició al trànsit urbà es relaciona amb un envelliment més ràpid i menys saludable

Una investigació de l'Institut de Salut Carles III (ISCIII) revela que una major densitat de trànsit prop del domicili es vincula amb un envelliment més ràpid.

El treball, publicat en la revista Environmental Health, ha treballat amb dades de 3.000 adults majors de 60 anys a les quals s'ha seguit durant 10 anys, i conclou que les persones més exposades al trànsit urbà experimenten més problemes de salut i tenen un major risc de veure reduïts els seus anys de vida saludables en la vellesa.

Les persones exposades a major densitat del trànsit en els voltants van acumular més problemes de salut física i mental, pitjor salut percebuda i van patir més malalties cròniques

"L'exposició al trànsit residencial pròxim s'associa a trajectòries accelerades d'envelliment no saludable", apunten els autors.

L'equip de l'ISCIII partia de dades prèvies que relacionaven l'exposició al trànsit amb diferents biomarcadores vinculats amb un major envelliment biològic, problemes de salut i un augment de la mortalitat per diverses causes.

En tot cas, els investigadors assenyalen que fins ara a penes s'havia estudiat la relació entre l'exposició al trànsit, la deterioració funcional i el risc d'un envelliment menys saludable.

Els resultats assenyalen que les persones exposades a una major densitat del trànsit en els voltants de la seua llar van acumular més problemes de salut física i mental, van experimentar una pitjor salut percebuda, van relatar problemes de vitalitat i van patir més malalties cròniques al llarg del temps.

Més risc al costat de les gasolineres

A més, l'estudi també assenyala que viure al costat d'una gasolinera també augmenta els riscos per a la salut en l'envelliment.  

Reduir la contaminació associada al trànsit urbà hauria de ser una prioritat en salut pública per a augmentar els anys de vida saludables en la vellesa

L'article conclou assenyalant que reduir la contaminació associada al trànsit urbà hauria de ser una prioritat en salut pública per a facilitar l'augment d'anys de vida saludables en la vellesa. 

Este estudi ha estat coordinat des del Centre Nacional d'Epidemiologia de l'ISCIII i els seus dos autors principals són Esther García i Pablo Fernández, que també desenvolupen la seua labor en l'Àrea d'Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP) del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) de l'ISCIII.

En la investigació han col·laborat diversos hospitals i universitats de Madrid, el CSIC i l'Escola de Salut Pública de Boston, als Estats Units.  

Investigadors del Centre Nacional de Epidemiològía del Institut de Salut Carlos III autors de l'estudi / ISCIII

Referencia

S. G del Río et al. "Exposure to residential traffic and trajectories of unhealthy ageing: results from a nationally-representative cohort of older adults". Environmental Health


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal