Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les autoritats de Gaza xifren en més de 31.300 els palestins morts per l'ofensiva d'Israel contra la Franja

   Les autoritats gazatíes afirmen que entre els morts hi ha 13.800 xiquets, inclosos 27 "morts a causa de la fam"

   Contínua el genocidi fet amb impunitat ara com ara a Gaza

   Les autoritats de la Franja de Gaza, controlades pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs), han xifrat aquest dijous en més de 31.300 els palestins morts a causa de l'ofensiva desencadenada per l'Exèrcit d'Israel contra l'enclavament després dels atacs perpetrats el 7 d'octubre pel grup islamista.

   "El balanç de l'agressió israeliana ha augmentat a 31.341 màrtirs i 73.134 ferits des del 7 d'octubre", ha manifestat el Ministeri de Sanitat gazatí en un comunicat, abans d'agregar que "l'ocupació israeliana va cometre durant les últimes 24 hores set massacres contra famílies a la Franja de Gaza, deixant 69 màrtirs i 110 ferits".

   Així mateix, ha destacat que nombroses víctimes "segueixen sota els enderrocs" i "tiratges en les carreteres". Així, ha denunciat que "l'ocupació evita que les ambulàncies i el personal de Defensa Civil puga arribar a elles", per la qual cosa la xifra de morts podria ser més elevada. Les autoritats gazatíes xifren a més en prop de 7.000 el nombre de desapareguts.

   Per la seua banda, l'oficina de premsa de les autoritats gazatíes ha especificat en un comunicat en el seu compte en Telegram que entre els morts hi ha prop de 13.800 xiquets, inclosos 27 "morts a causa de la fam", als quals se sumen 364 treballadors sanitaris i 133 periodistes.

   "El 72 per cent de les víctimes són xiquets i dones", ha dit, abans d'abundar que "17.000 xiquets viuen sense un dels seus pares o sense els dos". Així mateix, ha recalcat que 11.000 ferits necessiten ser evacuats a l'estranger per a rebre atenció mèdica.

   A més, ha elevat a 700.000 les persones que pateixen malalties infeccioses "com a resultat del seu desplaçament", inclosos 8.000 casos d'hepatitis viral, abans d'agregar que 60.000 embarassades "es troben en risc a causa de l'absència d'accés als serveis mèdics".

   L'oficina de premsa de les autoritats gazatíes ha apuntat a més que 166 edificis governamentals han sigut total o parcialment destruïts, així com més de 405 centres educatius, 155 hospitals i centres mèdics, 500 mesquites, tres esglésies i més de 350.000 habitatges.

   En un altre ordre de coses, el cap de l'oficina de premsa de les autoritats de Gaza, Salama Maaruf, ha denunciat "l'assassinat" del director del Comitè d'Emergències a Rafà, Nidal al Sheij Eid, i del 'número dos' de la Policia, Mahmud abú Hasna, abans d'indicar que "els repetits atacs i bombardejos de l'Exèrcit d'ocupació contra la policia i altres serveis són un acte criminal".

   "L'enemic sionista intenta provocar confusió en el front intern, crear el caos i evitar qualsevol intent de lliurar ajuda als desplaçats", ha argumentat, al mateix temps que ha ressenyat que "aquestes persones duen a terme les seues tasques humanitàries i professionals". "Tots els esforços de l'ocupació i els seus intents de colpejar el nostre front intern no aconseguiran el seu objectiu i no tindran èxit a l'hora de generar un estat de buit i de caos de seguretat"

    L'Exèrcit Israel va llançar la seua ofensiva contra l'enclavament després dels citats atacs de Hamàs, que van deixar al voltant d'1.200 morts i uns 240 segrestats. A aquests balanços de víctimes se sumen prop de 420 palestins morts a Cisjordània i a Jerusalem Est a mans de les forces de seguretat d'Israel i en atacs executats per colons des del 7 d'octubre.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal