Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les AMPA de la Gonzalo Anaya adverteixen que 'llibertat educativa no és imposar la desaparició del valencià'

   L'entitat considera que la proposta va en contra de la Constitució i l'Estatut i que és "impossible d'aplicar"

La Confederació d'associacions de mares i pares d'alumnes de la Comunitat Valenciana 'Gonzalo Anaya' ha alçat la veu enfront de la recent proposició de llei de "llibertat educativa" presentada a les Corts per part del PP i Vox, que té com a objectiu substituir l'actual llei de plurilingüisme. Segons aquestes AMPA, la proposta actual posa en perill la supervivència del valencià com a llengua educativa.

El president de l'entitat, Rubén Pacheco, ha expressat contundentment la seua preocupació en una roda de premsa realitzada davant de la Conselleria d'Educació sobre el Pla Edificant. En aquesta trobada, ha estat acompanyat per diversos representants de l'associació, així com alcaldes de diversos municipis i els portaveus d'Educació de Compromís i PDPV, Gerad Fullana i José Luis Lorenz.

Pacheco ha afirmat que la nova proposta de PP i Vox és pràcticament "impossible" d'aplicar, ja que implicaria canvis constants en els programes educatius dels centres, cosa que, segons ell, és totalment inviable. A més, ha criticat l'ús del terme "llibertat educativa" en la llei, assegurant que això no és més que "demagògia", perquè posaria en perill la supervivència del valencià com a llengua.

D'altra banda, Pacheco ha alertat que aquesta nova normativa, lluny de fomentar la cohesió, divideix i enfronta la societat valenciana. També ha destacat que contradiu la Constitució i l'Estatut, i ha advertit que serà pràcticament impossible de dur a terme.

El portaveu d'Educació de Compromís a les Corts, Gerard Fullana, també ha mostrat la seua preocupació, assenyalant que és la primera vegada en la democràcia valenciana que es presenta una llei tan poc fonamentada pedagògicament. A més, ha criticat la falta d'argumentació i ha alertat sobre la dificultat que tindrien molts estudiants per accedir a l'ensenyament en valencià.

Aquesta proposta, segons els representants de les AMPA, pot portar a una situació on la majoria dels estudiants no podrien accedir a l'ensenyament en valencià, cosa que podria suposar un retrocés en la normalització lingüística i un augment de la divisió social.

En resum, les AMPA de la Gonzalo Anaya adverteixen que la "llibertat educativa" no hauria de significar la desaparició del valencià com a llengua educativa, i insten a reflexionar sobre els impactes socials i lingüístics d'una proposta legislativa com la presentada.

#valencià #educació #llibertateducativa #valenciàeducatiu #plurilingüisme

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal