Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana posa en marxa el programa Actíva’t de ‘Aula Gran’ per a la Gent Gran

L'Eliana posa en marxa el programa Actíva’t de ‘Aula Gran’, que oferix una àmplia varietat de tallers per a millorar el teu benestar físic i mental, la teua autonomia i la teua creativitat. En este article et comptem tot el que necessites saber sobre este programa, els tipus de tallers que pots triar, com inscriure't i quines altres activitats pots gaudir.

El programa Actíva’t de ‘Aula Gran’ és una iniciativa de l'Ajuntament de l'Eliana que té com a objectiu oferir a les persones majors del municipi un espai d'aprenentatge, oci i convivència, on puguen desenvolupar les seues capacitats i millorar la seua qualitat de vida. El programa es desenvolupa des de març fins a juny i compta amb la col·laboració de diferents entitats locals¹[1].

Els tallers que s'oferixen són gratuïts i s'impartixen en diferents espais municipals, com el Centre Sociocultural, el Centre Municipal de Persones Adultes o la Llar dels Jubilats i Pensionistes. Els tallers s'agrupen en cinc categories, segons el tipus d'activitat que es realitza:

  • ActivaMENT: Són tallers per a treballar i entrenar la memòria, mitjançant exercicis i jocs que estimulen les funcions cognitives i prevenen la deterioració mental.
  • ActivaCOS: Són tallers per a treballar la força i la flexibilitat, mitjançant exercicis físics adaptats a les necessitats i capacitats de cada persona.
  • ActivaART: Són tallers per a fomentar l'art i la creativitat, mitjançant activitats com a pintura, ceràmica, manualitats o música.
  • ActivaiACCIÓ: Són tallers per a treballar les tècniques teatrals i d'expressió corporal, mitjançant dinàmiques d'improvisació, dramatització i comunicació.
  • ActivaiPunt: Són tallers per a aprendre patronatge²[2], mitjançant classes pràctiques de costura, cort i confecció.

A més d'estos tallers, el Centre Municipal de Persones Adultes oferix altres classes gratuïtes per a les persones majors, com a lectura compartida, anglés, memòria activa i competències digitals³[3]. Estes classes tenen com a objectiu fomentar la lectura, l'aprenentatge d'idiomes, l'ús de les noves tecnologies i el manteniment de la memòria.

Si vols participar en algun d'estos tallers o classes, has d'inscriure't en el lloc on s'impartixen. Les places són limitades i es prioritza a les persones majors de 65 anys empadronades en el municipi⁴[4]. Les persones inscrites en l'últim trimestre del 2023 continuaran en els mateixos tallers⁵[5], llevat que sol·liciten un canvi.

Però el programa Actíva’t no sols oferix tallers i classes, sinó també altres activitats per a les persones majors. Una d'elles és la iniciativa ‘Passejades saludables’, que consistix en passejos grupals cada divendres acompanyats per personal d'infermeria i fisioteràpia del Centre de Salut⁶[6]. Estos passejos tenen una duració aproximada d'una hora i mitja i recorren diferents rutes per l'entorn natural de l'Eliana. Durant els passejos es realitzen exercicis físics i mentals que busquen estimular la cognició i les emocions de les persones majors a través del joc i el contacte amb la naturalesa.

Programa Aula Gran marzo a junio


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal