Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria posarà en marxa una experiència pilot de recollida de fem porta a porta

L'Ajuntament de Llíria llança una experiència pilot de recollida de residus porta a porta 

La Concejalía de Gestió de Residus de l'Ajuntament de Llíria té previst iniciar, a partir del 1 de maig, una experiència pilot per a la recollida de residus orgànics porta a porta. Aquest projecte tindrà una durada de 6 mesos i es prestarà gratuïtament a 70 habitatges de la urbanització Vall de Llíria, les primeres que es registrin en aquesta iniciativa.

La regidora de l'Àrea, Mª Cruz García, ha explicat que "volem dur a terme aquesta experiència en una zona residencial per valorar com funciona el servei de recollida porta a porta de la fracció orgànica o bioresidu, i així estudiar la possible ampliació a altres parts de la població".

D'aquesta manera, "l'Ajuntament de Llíria treballa en la millora contínua dels serveis municipals, amb l'objectiu clar d'aconseguir una ciutat i urbanitzacions més netes, habitables i mediambientalment cada vegada més sostenibles", ha afegit.

Amb aquest sistema de recollida, la separació dels residus es realitza en origen i consisteix a lliurar-los, en aquest cas la fracció orgànica, al servei municipal davant de la porta de l'habitatge, en petits cubells, segons el calendari setmanal establert.

"L'objectiu principal del projecte és reduir el volum general de residus produïts per transformar-los posteriorment en compost. Totes les persones participants rebran al final del projecte el seu residu transformat, per poder ser utilitzat com a enmienda de sòls o substrat per a plantes", ha explicat Mª Cruz García.

L'Ajuntament de Llíria facilitarà, de forma gratuïta, a totes les persones interessades, els mitjans materials necessaris per dur a terme aquesta experiència pilot i la formació necessària per a realitzar la separació, a través de sessions informatives.

Per poder participar en el projecte serà necessari que es remeta la declaració responsable, disponible en la web municipal, 

#AjuntamentLlíria #RecollidaResidus #ExperiènciaPilot




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal