Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Unió de Periodistes denuncia la proposta de llei per a À Punt com una 'amenaça a la seua independència política'

La Unió de Periodistes Valencians (UPV) ha expressat la seua "preocupació" per la proposta de llei presentada pel Partit Popular (PP) i Vox per a la creació de la Corporació Audiovisual de la Comunitat Valenciana SA (CACV), ja que consideren que pot suposar "una amenaça a la independència política" d'À Punt.

En un comunicat, l'organització professional alerta dels "efectes negatius" que tindria la proposta en "la independència política i la pluralitat dels seus organismes de control" de la radiotelevisió pública valenciana.

Preocupació per la plantilla actual i els futurs professionals

La UPV lamenta "la incertesa laboral" que genera la proposta, tant per a l'actual plantilla d'À Punt com per als aspirants que preparen els processos selectius ja convocats.

Critiquen la suspensió d'aquestes proves sense una data alternativa, considerant-la "un gran malestar" per als vora 800 inscrits i un "major desequilibri en els barems dels futurs exàmens".

Manca de transparència i control independent

L'organització considera que la proposta de llei suposa "un pas enrere" i "una amenaça" per a la independència d'À Punt dels partits polítics.

Critiquen que el principal òrgan de control de la radiotelevisió pública seria triat per polítics sense necessitat de majories reforçades, una situació que "perillaria la neutralitat" dels mitjans públics.

A més, lamenten que s'excloguen del Consell d'Administració entitats independents com el Consell de la Ciutadania i el Consell de l'Audiovisual, així com els sindicats.

Dubtes sobre la dotació econòmica i el llibre d'estil

La UPV també expressa la seua preocupació per la falta de referències a un mínim econòmic per a garantir el funcionament de la nova Corporació Audiovisual.

Recorden que el llibre d'estil actual d'À Punt està consensuat i dubten de la necessitat de crear-ne un nou per un òrgan triat per polítics.

Exigència d'una radiotelevisió pública valenciana independent

L'organització insisteix en la seua exigència d'una radiotelevisió pública valenciana "plural, independent, de qualitat i en valencià".

Per a aconseguir-ho, consideren necessari un marc jurídic que li done estabilitat, recursos econòmics i que "garantisca el seu funcionament sense les ingerències dels governs de torn".

La UPV conclou que la proposta de llei per a la creació de la CACV "va en la direcció contrària" al que necessita À Punt i la considera "una amenaça a la pluralitat, que elimina el mínim de dotació econòmica i augmenta la incertesa laboral al sector".


#ÀPunt #llei #independència #periodistes #València #ComunitatValenciana #PP #Vox #CACV #pluralitat #llibertatd'expressió #democràcia



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal