Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Configuració de la Llista per a les europees de Sumar: els noms que comencen a fer-se públics

Elizabeth Duval i Eduardo Rubiño

La formació política Sumar està en un moment decisiu mentre contempla els noms d'Elizabeth Duval i Eduardo Rubiño per encapçalar la seua llista per a les pròximes eleccions europees. La consideració d'aquests candidats reflecteix les estratègies en joc dins del partit, així com els reptes i les tensions que afronten de cara a la configuració de la seua representació.

Elizabeth Duval, actual portaveu de Feminismes i LGTBI de Sumar, emergeix com una opció amb notable suport, tant internament per part de la mateixa Yolanda Díaz com externament per part dels aliats de la coalició. La seua nominació potser respon a la voluntat del partit de projectar una imatge d'inclusivitat i compromís amb les diverses causes socials que defensen.

D'altra banda, la possible elecció d'Eduardo Rubiño, portaveu adjunt de Más Madrid a l'Ajuntament de la capital, planteja un repte addicional. Encara que la seua inclusió podria facilitar la negociació amb altres partits i completar el "puzzle" de la coalició, podria també generar tensions internes pel que fa a la representació paritària. Si els candidats masculins de comuns, Compromís i Izquierda Unida aspiren a posicions prominents, la llista podria veure's afectada per una manca d'equilibri de gènere.

  

Manu Pineda possible proposta de IU

A més, el procés de selecció dels candidats i la negociació interna s'endinsa en una etapa crítica. La qüestió de la representació de gènere i la quota del 30% proposada per Yolanda Díaz sorgeix com un punt de controvèrsia. Izquierda Unida, entre altres, demana una ampliació d'aquest percentatge per assegurar la inclusió dels partits que conformen la coalició. Així mateix, la necessitat de donar cabuda als "afilats" de Sumar també genera tensions internes i externes, amb altres partits que veuen això com una amenaça a la seua pròpia representació.

La direcció de Sumar es troba immersa en un procés crucial de deliberació i negociació per a la configuració de la seua llista europea. 




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal