Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Confederació Gonzalo Anaya protesta contra la paralització d'Edificant: 'No pensen en els xiquets d'aquests centres'

   La confederació alerta que ja són 22 pobles i ciutats i un total de 43 actuacions de construcció paralitzades

La Confederació d'associacions de mares i pares d'alumnes de la Comunitat Valenciana, coneguda com a Gonzalo Anaya, ha convocat una protesta que tindrà lloc el dia 26 de març a la vesprada davant del Palau de la Generalitat. Aquesta acció de protesta compta amb la participació de les comunitats educatives i ajuntaments afectats per la paralització del Pla Edificant.

El president de la Confederació Gonzalo Anaya, Rubén Pacheco, ha anunciat aquesta convocatòria en una roda de premsa celebrada davant de la Conselleria d'Educació. En aquest acte, també han estat presents els portaveus d'Educació de Compromís i PSPV, Gerad Fullana i José Luis Lorenz, respectivament, així com representants municipals.

Segons les dades proporcionades per la Confederació, un total de 22 pobles i ciutats, amb 43 actuacions de construcció i millora de centres educatius, s'han vist afectats per la paralització del Pla Edificant. Aquesta paralització representa una quantitat econòmica superior als 190 milions d'euros.

A més, s'ha informat que 12 poblacions més han rebut comunicació del govern de PP i Vox sobre la no execució d'Edificant a causa d'un informe de "lesivitat", que impedeix els increments derivats de la inflació.

Rubén Pacheco ha destacat les conseqüències d'aquesta paralització, advertint que moltes infraestructures educatives podrien quedar en suspensió, posant en perill l'educació de les futures generacions.

El portaveu d'Educació de Compromís, Gerard Fullana, ha criticat l'actuació del president de la Generalitat, Carlos Mazón, acusant-lo de retirar 190 milions d'euros certificats i retirats.

Així mateix, es va remarcar que la reducció pressupostària del 40% de la Generalitat del 2024 ha afectat la construcció i rehabilitació de molts col·legis a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, l'alcalde d'Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, va exposar els problemes que pateix el seu municipi després de sis anys d'espera pel Pla Edificant, destacant les deficiències estructurals que afecten els centres educatius i posen en perill la seguretat dels alumnes.

En resum, la protesta de la Confederació Gonzalo Anaya evidencia la preocupació i el malestar davant de la paralització del Pla Edificant i les seues repercussions negatives en l'educació i el benestar dels estudiants valencians.

#ParalitzacióEdificant #EducacióValenciana #ComunitatValenciana #ProtestaMaresiPares #InfraestructuresEducatives.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal