Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PP i Vox eliminen el Premi Guillem Agulló en un altre gir cap a l'extrema dreta

L'oposició, "indignada" per una decisió que lamenta que coincideixi amb l'agressió grupal a un casal antifeixista de Castelló


Hui, 5 de març de 2024, les Corts han pres una decisió que ha generat gran controvèrsia: l'eliminació del Premi Guillem Agulló, una distinció que en els últims set anys s'atorgava a aquelles persones i entitats que lluitaven contra els delictes d'odi. Aquesta decisió ha estat impulsada per la majoria del PP i Vox, amb l'argument que el nom del premi va ser una "decisió unilateral" de l'anterior president de les Corts, Enric Morera.

Després d'una declaració institucional aprovada per unanimitat el 2016, el Premi Guillem Agulló s'entregava cada 25 d'abril, Dia de les Corts, en record al jove antifeixista assassinat per neonazis el 1993. Tot i la tradició del premi, PP i Vox han decidit posar fi a aquesta pràctica.

En una roda de premsa posterior a la junta de síndics, Vox ha explicat que va presentar un escrit perquè el premi no estiguera "condicionat" al nom de Guillem Agulló, argument que ha trobat suport en el PP. Aquest últim ha assegurat que tornaria a recolzar una declaració institucional semblant si fos "genèrica" en memòria de totes les víctimes dels delictes d'odi.

El síndic de Vox,  José Mª Llanos, ha afirmat que la denominació del Premi va ser una "decisió unilateral" d'Enric Morera, considerant que caldria arribar a una "nova unanimitat" per impulsar un guardó semblant sense el nom d'una única persona. D'altra banda, Miguel Barrachina (PP) ha considerat que la declaració institucional del 2016 va perdre la seua "vigència" i que el nom del premi va ser una "decisió personal" de Morera.

Des de l'oposició, el síndic socialista, José Muñoz, s'ha "indignat" per l'eliminació del premi, criticant la relació amb l'extrema dreta i denunciant que "Carlos Mazón permet que l'extrema dreta inocule el seu virus en la Comunitat Valenciana".

Joan Baldoví (Compromís) ha acusat PP i Vox de "cargarse" el Premi quan s'entregava "amb total normalitat". Aquesta decisió coincideix amb la recent agressió grupal a un casal antifeixista a Castelló, fet que ha generat més crítiques de l'oposició. La víctima roman hospitalitzada en estat crític, i la policia investiga els fets.

La connexió entre aquests esdeveniments revela una preocupant tendència que alguns interpretaran com una deriva cap a l'extrema dreta per part del PP, en col·laboració amb Vox. Aquesta entrada no expressa opinions, només presenta els fets tal com han succeït, sense conclusions pròpies.


#PP #Vox #ExtremaDreta #GuillemAgulló #DelictesDodi #Castelló #ComunitatValenciana


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal