Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Pla de Salut Mental presentat pel govern Mazón retalla més de 12 milions d'euros el del Botànic

Sanitat ha ratificat una reducció pressupostària de 12 milions d'euros en el Pla de Salut Mental, inicialment dotat amb 284 milions d'euros. Aquesta xifra està molt lluny dels 724 milions anunciats per la Generalitat.

Segons la diputada socialista Cristina Martínez que ha expressat crítiques envers la manca de detalls, indicadors numèrics i metes específiques en aquest pla. Al contrari, el pla del Botànic, amb un pressupost de 296 milions d'euros, va passar per un procés participatiu amb entitats socials, grups de ciutadania i col·legis professionals.

A més, el nou pla sembla oblidar aspectes rellevants com l'impacte de la pandèmia en la salut mental o la connexió entre la situació socioeconòmica i l'aparició de problemes de salut mental.

Les crítiques des del PSPV consideren que el pla del PP és "improvisat", amb "mesures fantasma" i una visió antiquada de la salut mental. No obstant això, el pla preveu una inversió addicional de 40,8 milions d'euros en els pressupostos del 2024, a la qual s'afegiran 71,3 milions d'euros addicionals el 2025, 80,8 milions d'euros extra el 2026 i gairebé 90,9 milions d'euros addicionals el 2027.

El pla es divideix en nou línies estratègiques que es detallen en un total de 80 accions concretes. Dins aquestes accions, destaquen la implementació de programes d'educació socioemocional en tots els nivells de l'educació obligatòria, la creació d'Unitats de Detecció Precoç en el medi escolar, l'obertura de quatre hospitals de dia per al tractament de Patologia Dual Greu i la creació de 8 unitats de Primers Episodis Psicòtics.

A més, es preveu la disposició d'almenys 43 places en hospitals de dia per al tractament de trastorns de la salut mental, amb 23 destinades a infants i adolescents i 20 a adults. També es contempla la creació de 22 Unitats de Prevenció per a adolescents consumidors de substàncies amb addiccions conductuals i una Comunitat Terapèutica especialitzada en Patologia Dual Greu.

Amb aquestes mesures, el pla busca abordar diverses àrees de la salut mental, des de l'educació fins al tractament especialitzat, tot amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

#SalutMental #ComunitatValenciana #PSPV #PP #RetalladesPPVOX 

  


    

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon