Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El CVI inicia una ronda de visites en el Racó d'Ademús per a abordar els desafíos de la nova legislació ambiental

El 7 de març de 2024, el Consorcio Valencia Interior (CVI) ha marcat l'inici d'una sèrie de visites a les comarques consorciades, començant pel Racó d'Ademús. La trobada, que ha tingut lloc a la seu de la Mancomunitat del Racó d'Ademús a Cases Altes, ha comptat amb la presència del president del CVI, Francisco Gómez, el gerent, Ángel Rodríguez, i l'equip tècnic del consorci.

L'objectiu d'aquesta primera ronda de reunions és informar les entitats locals sobre els reptes que es plantegen amb la nova legislació en matèria de gestió de residus. A l'esdeveniment han assistit representants dels municipis com l'alcaldessa de Vallanca, Ruth Sánchez, l'alcalde de Castielfabib, Eduardo Aguilar, el tinent d'alcalde de Cases Altes, Laurentino Vidigal, la alcaldesa de La Pobla de Sant Miquel, Eva María Azcutia, i el tinent d'alcalde d'Ademús, José Luis Diaz, acompanyats dels seus tècnics municipals.

Francisco Gómez, president del consorci, ha destacat que aquesta iniciativa busca apropar el CVI a tots els racons de l'interior de la província de València. És fonamental que els representants dels pobles, siguen xicotets o grans, se senten importants per a aquest organisme i que la informació sobre la gestió dels residus els arribe de manera clara i directa.

En la reunió, els representants del Racó d'Ademús han compartit les seues inquietuds i sol·licituds relacionades amb els serveis ambientals, així com els seus dubtes sobre la nova legislació. Especialment, s'han tractat temes com les obligacions de les entitats locals, la contenerització, els ecoparcs i els materials de comunicació amb les administracions.

El Consorcio Valencia Interior és l'entitat supramunicipal encarregada del tractament dels residus de 61 municipis de les cinc comarques de l'interior de la província de València. Aquesta tasca es duu a terme a través de dues plantes de tractament a Llíria i Caudete de les Fuentes, i una planta de transferència a Xiva. Cal destacar que a Caudete de les Fuentes es troba el dipòsit on s'eliminen de manera segura les fraccions que no s'han pogut recuperar a les plantes de tractament.


#CVI #GestióResidus #ConsorciValenciaInterior #SostenibilitatAmbiental


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal