Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Congrés aprova la llei d'Ensenyaments Artístics Superiors per majoria

La ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría, ha destacat que aquesta normativa ha suscitat "moltes expectatives i molta participació". Alegría ha subratllat la importància de la creativitat i l'art com a motors indispensables del desenvolupament social i econòmic de la societat.

El diputat de Sumar, Nahuel González López, ha destacat la importància d'aquesta llei per al sector artístic, subratllant que "millorarà sensiblement un sector que empra a 690.000 persones".

La llei afectarà 689 centres, 140.000 estudiants i 14.000 professors, i formarà part de la creació de noves ensenyances com les Audiovisuals. A més, els estudiants d'art seran reconeguts com a universitaris per a l'obtenció de beques.

La normativa inclou diverses novetats, com la possibilitat que les comunitats autònomes proposen la creació de nous estudis professionals relacionats amb disciplines com el Circ, així com la incorporació de l'Escriptura Creativa com a nova matèria.

Per part del PSOE, s'ha aprofitat per a modificar la Llei Orgànica del Sistema Universitari per flexibilitzar la seua implantació. En el debat al Congrés, s'han vist diferents posicionaments, amb crítiques des de diverses bandes, però també amb arguments a favor de la nova llei, que s'espera que millore sensiblement un sector que ocupa a un gran nombre de persones.


#LleiEnsenyamentArtístic #Educació #Cultura #DebatPolític**



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal