Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Concentració davant del Palau exigeix la 'continuïtat i agilitat' del Pla Edificant: 'Els centres estan en perill'


Una concentració celebrada aquest dimarts davant del Palau de la Generalitat, a València, ha demanat a la Conselleria d'Educació la "continuïtat i agilitat" del Pla Edificant i ha advertit que amb la "paralització" de les obres d'aquest programa els centres educatius estan "en perill".

La convocatòria, impulsada per la Confederació d'associacions de mares i pares d'alumnes de la Comunitat Valenciana 'Gonzalo Anaya', ha comptat amb la participació de centres educatius, famílies i alumnes del CEIP el Castell d'Albalat dels Sorells, l'IES Moncofar, l'IES Lluís Vives de Bocairent, el CEIP La Pau de Casinos, l'IES Borriol, el Sant Vicent Ferrer de València, juntament amb altres espais educatius de Betxí, Mislata i Manises.

També han participat sindicats i representants polítics, com la diputada de Compromís al Congrés, Àgueda Micó; el sotsíndic de la coalició a Les Corts, Joan Baldoví; el portaveu d'Educació del PSPV en el parlament valencià, José Luis Lorenz, o el vicesecretari del PSPV, Carlos Fernández-Bielsa, juntament amb alcaldes i regidors de municipis afectats per la "paralització" d'aquestes obres.

En la concentració, que ha començat al voltant de les 18.30 hores a la plaça Manises de València, s'han sentit xiulets al crit de "Volem l'Edificant" o "Mentider", en referència al president de la Generalitat, Carlos Mazón. Una gran pancarta ha presidit la concentració amb el lema 'Amb cada obra construïm educació, no a la paralització de l'Edificant'.

Els manifestants també han mostrat cartells amb consignes com 'Mazón, vete tú al barracó', 'No som retallables', 'La reforma no pot esperar', 'A l'escola ens graduarem, que el col·le no acabat no veurem!', 'Salvem escoles' o '3.000 euros en diners, 0 euros en la meua escola'.

En el manifest de la concentració, la Confederació Gonzalo Anaya ha demanat a la Conselleria que "no es paralitzen, anul·len, es posterguen o es retallen" la dotació econòmica de les obres del Pla Edificant. Al mateix temps, ha transmés a la Generalitat el "malestar" de les comunitats educatives, que "pateixen cada dia les deficiències" dels col·legis i instituts.

"MOLTES ACTUACIONS PENDENTS"

"Volem que els centres educatius estiguen en les millors condicions possibles, però ens han notificat que encara hi ha moltes actuacions pendents d'autoritzar", ha lamentat. Per això, ha sol·licitat a la Generalitat que autoritze als ajuntaments els costos derivats de la inflació per poder executar les obres licitades.

En aquest sentit, el col·lectiu de pares i mares d'alumnes ha instat l'Administració autonòmica a "posar en el centre" els alumnes dels col·legis i instituts en "estat deficient" i que requereixen d'"actuacions urgents" com goteres, oxidació de tanca exterior, falta d'aires condicionats i l'adequació dels edificis a les condicions de l'"emergència climàtica".

De la mateixa manera, ha advertit que amb la "paralització" de les actuacions del Pla Edificant es "compromet la integritat estructural dels edificis, la seguretat i el benestar de tota la comunitat educativa", al mateix temps que ha defensat que les obres a les escoles i els instituts "són d'interès general, governi qui governi".

"ABERRACIÓ"

Al mateix temps, el president de la Confederació Gonzalo Anaya, Rubén Pacheco, ha afirmat, en declaracions d'Europa Press, que aquesta concentració és una "resposta" davant una "mala mesura, mala idea i mala concepció de l'educació pública" per part de la Generalitat. "És una autèntica aberració que es paralitze un pla que estava en funcionament, és una qüestió de caràcter absolutament ideològic i polític", ha considerat.

D'altra banda, el sotsíndic de Compromís a Les Corts, Joan Baldoví, ha carregat contra el president de la Generalitat, Carlos Mazón, per "prometre en campanya electoral que s'acabarien les construccions educatives" i, no obstant això, "després boicotejar, sabotejar i impedir que es construeixin escoles". "No he vist mai en cap lloc del món que un president i un conseller impedeixin que es construeixin escoles", ha afegit.

En la mateixa línia, el vicesecretari del PSPV, Carlos Fernández-Bielsa, ha reivindicat el Pla Edificant com la "gran aposta" de l'anterior Consell i ha assenyalat que el Partit Popular vol "tornar a l'educació dels barracots". Al seu torn, ha etiquetat l'Executiu presidit per Carlos Mazón com "implantar un sectarisme sense precedents" i de ser "el pitjor govern de l'autogovern valencià".

Després de la concentració, el director general d'Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, s'ha reunit amb els representants de la Confederació Gonzalo Anaya i alcaldes i regidors dels municipis afectats per la "paralització" del Pla Edificant, segons han confirmat a Europa Press fonts del departament de Campanar.

VAGA GENERAL ESTUDIANTIL

D'altra banda, el Sindicat d'Estudiants també s'ha concentrat prèviament davant del Palau de la Generalitat per anunciar una vaga general estudiantil pel pròxim 25 d'abril amb manifestacions a València i Alacant com a resposta als "atacs" contra la llengua valenciana i l'escola pública.

La portaveu del Sindicat, Ainhoa Murcia, ha qualificat la futura llei de llibertat educativa com una "declaració de guerra" contra l'educació pública en valencià, ja que "elimina dràsticament l'aprenentatge de la llengua a les aules". "El retorn al districte únic únicament beneficia a la concertada i la privada, mentre que a l'educació pública se li han retallat 122 milions d'euros amb l'eliminació del Pla Edificant", ha defensat


 #Educació #PlaEdificant #VagaEstudiantil #València #Generalitat #Manifestació



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal