Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Carmen Alborch i Almudena Grandes dos noms de espais nous a l'Eliana; Manuel Broseta tindrà un nou carrer

 La sessió plenària del mes de febrer va servir també per a aprovar una moció de suport per a declarar l'Any Estellés i en defensa del 8 de març

La sessió plenària del mes de febrer a l'Ajuntament de l'Eliana va aprovar diverses nomenclatures que honraran destacades persones i reconeixeran importants esdeveniments. Amb el suport unànime dels grups polítics representats, l'ajuntament va decidir donar noms significatius als seus espais municipals.

La sala polivalent del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (CMFPA) de l'Eliana ara es coneix com l'Espai Carmen Alborch, en honor a l'escriptora, política i senadora valenciana Carmen Alborch. La seua dedicació a la societat i la cultura ha deixat una empremta inoblidable en el nostre poble, i ara aquest espai porta el seu nom.

De manera similar, la sala Nou Espai del Centre Sociocultural ha estat rebatejada com a Espai Almudena Grandes, en reconeixement a l'escriptora, columnista i contertuliana que va ser guardonada amb el Premi de les Lletres Vila de l'Eliana al 2018. Aquesta decisió reflecteix l'impacte positiu que la seua contribució ha tingut en la comunitat local.

Un dels carrers dels nous desenvolupaments urbans de l'Eliana rebrà el nom del professor Manuel Broseta, que va ser assassinat per ETA en 1992. Aquest acte serveix com a recordatori del compromís de la comunitat amb la memòria i la justícia.

Durant la mateixa sessió, es va aprovar per unanimitat una moció conjunta dels partits PSPV-PSOE, Compromís per l'Eliana-Acord per Guanyar i PP en suport al 8 de març i la igualtat de les dones. Tot i que es va lamentar que, per primera vegada, VOX no donara suport a una Declaració Institucional en aquest sentit, l'Ajuntament de l'Eliana va reafirmar el seu compromís amb la causa.

Un altre punt destacat va ser la proclamació de l'any 2024 com a "Any Estellés a l'Eliana", una iniciativa que s'adhereix a la proposta "Estellés als pobles", recolzada per més de 50 municipis de la Comunitat Valenciana i les tres universitats públiques. Més de 20 associacions culturals i educatives locals també participaran activament en les activitats planificades en homenatge a l'escriptor i periodista Vicent Andrés Estellés.

En canvi, no es va aprovar una proposta del PP que buscava millorar la seguretat a l'avinguda de les Corts Valencianes, ja que l'equip de govern va considerar-la inapropiada i no conforme a la normativa vigent.

Finalment, el plenari va concloure amb una felicitació pública als agents de la policia local de l'Eliana. Francisco Mares Mares va ser reconegut pels seus 25 anys de servei, i els agents Alejandro Periáñez Gonzáles, Guillermo García Macián i Verónica Vicent Baquero van ser elogiats per la seua actuació valenta que va evitar un segrest.


 #L'Eliana #Reconeixement #EspaisMunicipals #CarmenAlborch #AlmudenaGrandes #ManuelBroseta #Igualtat #AnyEstellés #8deMarç


 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal