Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València Celebra l'Any Nou Xinés amb una Desfilada que encomana la 'Integració de Cultures'


València dona la benvinguda al Nou Any Xinés amb una gran desfilada que simbolitza la "integració de cultures". L'epicentre de l'esdeveniment va ser la XI Cavalcada de l'Any Nou, que va recórrer ahir els carrers del barri xinés i del centre de la ciutat. La participació massiva de centenars de persones i la presència imponent del Drac Xinés, acompanyat de grups de taiji, wushu i altres elements de la rica cultura asiàtica, van fer d'aquest esdeveniment una experiència única.

La desfilada, amanida amb ritmes de batucades, va captivar l'atenció de milers de persones al llarg de tot el recorregut. Especialment, els més petits, agullats a les tanques que delimitaven l'itinerari, no van dubtar a demanar als participants que els llançaren caramels, un ritual propi d'aquest tipus d'activitats.

Un cop finalitzada la marxa, la plaça de l'Ajuntament va ser l'escenari d'un acte que va comptar amb la participació de representants de diverses institucions, com la Universitat de València, la Subdelegació del Govern i l'Ajuntament, a més de la comunitat xinesa. L'acte va culminar amb un espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnia Aitana.

En les seues intervencions, diversos representants van expressar la seua satisfacció, ressaltant la "meravellosa integració de la cultura xinesa i occidental". Zhou Lizhou, president de l'Associació d'Empresaris Xinesos de València, va agrair la col·laboració de tots els participants i va expressar el seu desig que la celebració de l'Any Nou Xinés a València continue millorant i creixent.

A més de la desfilada, s'han destacat altres activitats per celebrar l'Any Nou Xinés, com conferències i tallers, amb la col·laboració de diverses institucions, incloent-hi l'Institut Confuci de la Universitat de València..


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal