Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un regidor de Vox de València nega el canvi climàtic en un Congrés Internacional i els cientifics se marxen de la Sala

Global Nature replica que "el 98% dels científics afirmen que hi ha canvi climàtic" i Compromís lamenta aquesta "vergonya"

En la jornada inaugural de la conferència internacional 'Aiguamolls davant el canvi climàtic', el regidor de Devesa-Albufera de l'Ajuntament de València, Pepe Gosálbez (Vox), ha sorprés el públic en negar l'existència del canvi climàtic. Sota el títol que aborda la problemàtica ambiental, Gosálbez ha qüestionat el discurs sobre el canvi climàtic, denominant-lo "alarmisme climàtic" o fins i tot "religió climàtica".

L'edil de Vox ha iniciat la seua intervenció amb una cita de Francisco Umbral, afirmant que ha vingut a parlar sobre l'Albufera, sostenint que la quantitat i qualitat de l'aigua en aiguamolls com aquest hauria de ser més aviat vista com la solució als problemes, en lloc de considerar-la part del problema.

En el seu discurs, Gosálbez ha acusat el Govern central de negar l'enviament del cabal per al llac, segons el que s'estableix en el pla de conca. Defensant l'actuació de l'Ajuntament i la Generalitat, tots dos governats per PP i Vox, ha assegurat que totes les accions han sigut dirigides "en benefici de l'ús agrícola d'aquest espai".

Malgrat realitzar aquestes afirmacions en un any sec, l'edil de Vox ha recalcat que la llei estableix la prioritat de conservar l'Albufera, fins i tot en èpoques de sequera. També ha recordat fenòmens climàtics passats, com la riuada de 1957 i els anys de sequera en la primera meitat del segle XX, argumentant que el clima ha estat en constant canvi des del principi dels temps.

Les reaccions a aquestes declaracions no s'han fet esperar. Global Nature ha replicat indicant que "el 98% dels científics afirmen que hi ha canvi climàtic", mentre Compromís ha lamentat la postura del regidor de Vox, qualificant-la com "un insult i una vergonya per a València". La discussió s'ha intensificat, marcant un contrast entre la posició de l'edil de Vox i la crida de la UE a mitigar el canvi climàtic.

En resum, la conferència internacional que busca abordar els desafiaments ambientals ha iniciat amb un fort contrast d'opinions, evidenciant les diferències ideològiques respecte al canvi climàtic i el seu impacte en els aiguamolls, especialment en l'emblemàtica Albufera de València.


##CambioClimàtic #Humedals #DebatCientífic #València

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal