Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

STEPV rebutja les intencions d'Educació de rebaixar el requisit de valencià en alguns ensenyaments

   Adverteix que no acceptarà "cap rebaixa en què el professorat demostre la seua competència lingüística"

STEPV ha manifestat el seu rebuig a les "intencions" de la Conselleria d'Educació de disminuir el requisit de valencià per a alguns ensenyaments. El sindicat critica la postura del govern i alerta que aquesta actuació està superant els límits establerts fins ara, posant en perill els consensos previs i generant problemes innecessaris.

Segons STEPV, el secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy, va plantejar la possibilitat d'eliminar el requisit de valencià en determinats ensenyaments, com conservatoris de música i FP, amb la finalitat de permetre la participació de determinats professionals. El sindicat ironitza sobre aquesta proposta, assenyalant les dificultats que això comportaria en el cas del violoncel·lista Mstislav Rostropóvitx.

El sindicat lamenta la situació actual de la Conselleria d'Educació, acusant-la de culpar injustament el valencià dels problemes educatius. A més, critica les restriccions imposades a l'alumnat de les comarques castellanoparlants i els canvis als criteris lingüístics de la Generalitat Valenciana, aproximant-los al "valencià del carrer", un concepte que consideren alié a la lingüística.

STEPV considera "totalment inacceptables" les mesures proposades per la Conselleria, ja que, segons el sindicat, busquen desincentivar l'ús del valencià en favor del castellà. El sindicat insta la Conselleria i el Consell a no reduir els requisits de competència lingüística en valencià per al professorat i a impulsar el seu ús i normalització a la societat valenciana.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal