Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve es declara Municipi Lliure de Cases de Joc: després de varies negociacions en el debat del Ple

     

moment de la votació

El grup Guanyem-SAB va presentar una moció en el ple del 30 de desembre de Sant Antoni de Benaixeve, abordant les recents modificacions realitzades per PP i Vox en les Corts Valencianes. Estes modificacions van eliminar el termini temporal atorgat per a empreses de joc ja instal·lades a menys de 850 metres d'escoles i llocs oficial d'ensenyament que va establir la Llei del Botànic en 2020. Estes empreses al renovar ja no deuran buscar altres llocs que complisquen amb els 850 metros mínims .

La proposta incloïa les crítiques polítiques que Guanyem-Sab entenía per eixes modificacions i sol·licitava accions.  AISAB va advertir que  majoritàriament la competència és de la Generalitat i que el municipi en estos casos deu limitarse a complir la llei. Així mateix, va titllar d'estranya la decisió d'incloure aquesta moció en un ple municipal i no incloure mocions presentades per altres membres que no formen part del govern, pel motiu "de no ser competència de l'Ajuntament". Tot "sense informe jurídic".

El proponent va reconeixer que no hi ha cases de joc a Sant Antoni, i per això no seria d'aplicació al municipi la disposició transitòria aprovada per les Corts. Esta disposició, introduïda per PP i Vox el desembre passat, determinava que les empreses ja instal·lades i que havien de renovar les seues llicències si no complien amb els 850 metres no tindran obligació de buscar un altre lloc per a complir-lo, com si va legislar el Botánic.   Per tant per a  Sant Antoni  que no té cap establiment de joc, la modificació manca de transcendencia.

El Ple va prosseguir amb el punt i es va procedir a llegir la moció pel secretari, que va informar.

En resum, se'n plantejava 

1.- Declarar Sant Antoni lliure de joc.  

2.- Es demanava a l'Ajuntament que fera el necessari per a evitar la instal·lació de cases de joc, 

3.- La proposta també advocava per realitzar campanyes d'educació entre els joves. Finalment, com punt 4, se sol·licitava a la Generalitat i als grups PP i Vox de les Corts que reconsideraren la seua postura.

El portaveu del PP en el govern va criticar la proposta per les referències al PP i a VOX, exigint - per a votar a favor - l'eliminació de referències crítiques i punts relacionats amb PP i Vox de les Corts. VOX va presentar una proposta similar de retirada de les crítiques i va afegir la seua intenció d'enfocar-la en campanyes locals de prevenció. 

Davant d'estes demandes, Guanyem-SAB, a través del seu regidor Enric Juan, va acceptar retirar tot el paràgraf explicatiu en què parlava de l'actitud del PP i VOX en les Corts referent a la modificació feta, retirant les crítiques al PP i Vox, deixant la moció amb els tres punts primers. Tots els grups van votar a favor, excepte VOX, que malgrat instar la modificació, es va abstindre.

El resultat de la proposta:

El ple de Sant Antoni de Benaixeve va declarar el municipi lliure de cases de joc i apostes. La mesura, recolzada per tot el PP (3 regidors), AISAB (5 regidors), Guanyem-SAB (2 regidors) i UCIN (1 regidora-alcaldessa), va comptar amb l'abstenció de VOX (2 regidors). 

L'acord implica que l'Ajuntament prendrà "mesures legals" per a evitar la instal·lació d'aquests establiments en el terme municipal. La moció, presentada per Guanyem-SAB, s'enfoca en una cosa positiva que és la prevenció de la ludopatia entre els joves,  amb campanyes de conscienciació a les escoles locals; com també va oferir VOX a canvi de secundar-la, si bé després, una vegada aconseguida la retirada de la crítica i obtinguda la seua modificació, no la va secundar i es va abstindre.

El Ple Felicita a la Policía Local

A més, el ple va felicitar de manera unànime al cos de Policia Local per desmantellar un casino clandestí en el municipi. La intervenció, realitzada el 27 de gener en el Centre Comercial Colinas de Sant Antoni, va resultar en dues detencions i la confiscació de substàncies estupefaents, diners i equips de joc. La proposta, iniciativa del Partit Popular, destaca el treball de totes les forces i cossos de seguretat de l'estat, especialment el dels agents locals en aquesta operació.

Vídeo del moment de la discussió de la proposta:

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal