Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria rep el premi nacional 'go!ODS' per la iniciativa 'GUARDIAN' de l'ONU i Fundació Rafael del Pino


Es reconeix la labor innovadora i de protecció del medi ambient del projecte 'Guardian'.

Un projecte amb finançament i caràcter europeu

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut el premi nacional go!ODS en la categoria d'Objectiu 15: Vida d'ecosistemes terrestres, per la iniciativa GUARDIAN. El guardó, entregat per l'ONU Espanya i la Fundació Rafael del Pino, reconeix la labor innovadora del projecte en la prevenció d'incendis i la regeneració d'aigua residual.

El projecte GUARDIÀ, impulsat per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria en col·laboració amb l'Ajuntament de Paterna i l'empresa Hidraqua, s'ha destacat per la seva implementació de sistemes de tractament d'aigües residuals i cànons antiincendis innovadors. Aquesta iniciativa busca abordar la prevenció d'incendis forestals, la regeneració del medi ambient i la gestió sostenible dels recursos hídrics.

En la cerimònia de lliurament celebrada a Madrid el passat 22 de febrer, els regidors José Ángel Hernández i José Luis Ramos van ser els encarregats de rebre el premi. Clara Arpa, presidenta del Pacte Mundial de l'ONU Espanya, i María del Pino, presidenta de la Fundació Rafael del Pino, van destacar el caràcter exemplar del projecte GUARDIAN com a model a seguir per a la protecció dels ecosistemes terrestres.

El regidor d'Emergència Climàtica i Agenda 2030, José Luis Ramos, va assenyalar la importància del projecte en el context de la crisi climàtica actual: "GUARDIAN representa un pas significatiu en la gestió de la relació urbà-forestal i ens ajuda a afrontar els reptes que suposa la sequera i els riscos d'incendis creixents".

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria subratlla la col·laboració amb l'empresa Hidraqua com a clau en l'èxit del projecte. Aquesta aliança publicoprivada ha permés modernitzar el municipi, fomentar la formació en gestió ambiental, sensibilitzar la ciutadania i crear oportunitats d'ocupació.

El reconeixement amb el premi go!ODS consolida el compromís de Riba-roja de Túria amb la sostenibilitat, la protecció del medi ambient i la innovació en la gestió dels recursos naturals. La iniciativa GUARDIAN es perfila com un referent a nivell nacional en la lluita contra el canvi climàtic i la protecció dels ecosistemes terrestres.


#RibaRojaDeTuria #GUARDIÀN #goODS #Sostenibilitat #PrevencióIncendis #GestióAigua #Innovació #Cooperació

    


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal