Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria impulsa l'emprenedoria amb el programa 'Ribactiva Emprén'

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat llum verda a les bases del programa "Ribactiva Emprén" amb l'objectiu de potenciar la creació de microempreses i fomentar iniciatives emprenedores dins la localitat. Amb un pressupost global de 60.000 euros procedents dels fons municipals, aquesta iniciativa marca un pas fonamental per estimular el teixit econòmic local.

Les bases reguladores d'aquest programa van ser ratificades en una sessió plenària amb el suport transversal dels partits polítics, incloent-hi el PSPV, Partit Popular, Vox i Compromís. La seua aprovació definitiva constitueix l'últim tràmit abans que aquestes mesures esdevinguen oficials, després d'un període establert sense la presentació d'al·legacions o reclamacions.

Aquest programa té com a objectiu fonamental implementar mesures que afavorisquen la creació d'activitat empresarial, l'autoocupació i les iniciatives emprenedores, contribuint a l'increment de l'ocupació i fomentant el dinamisme econòmic local.

Les ajudes són dirigides a finançar les despeses corrents necessaris per a iniciar i mantenir l'activitat empresarial en aquells negocis i emprenedors que hagen completat el seu registre a la Seguretat Social, ajustant-se als terminis establits per les convocatòries anuals del programa "Ribactiva Emprén".

Els beneficiaris d'aquesta iniciativa han de ser persones físiques i jurídiques que s'estableixen com a autònoms, professionals o microempreses, complint amb la normativa legal vigent. A més, és requisit essencial que els beneficiaris desenvolupen les seues activitats dins del terme municipal.

Les fórmules legals que poden presentar-se a cada convocatòria inclouen empresaris individuals en règim de Reta o professionals en règim de mutua professional, a més de societats de responsabilitat limitada, societats col·lectives, entitats sense personalitat jurídica com comunitats de béns i societats civils, així com entitats de l'economia social com cooperatives de treball associat i societats limitades laborals.

Els requisits per als potencials beneficiaris inclouen complir amb les normatives establides per la Llei General de Subvencions, desenvolupar l'activitat econòmica dins del terme municipal de Riba-roja de Túria i/o amb domicili fiscal a la localitat, estar empadronat en el municipi amb anterioritat a la convocatòria, data d'alta a la Seguretat Social i en l'activitat, així com estar al corrent de les obligacions tributàries.

La quantitat individual concedida a cada beneficiari es determinarà segons l'assignació econòmica de cada convocatòria, ajustada al pressupost anual. A més, la quantitat de la subvenció podria veure's incrementada en casos com dones, persones majors de 45 anys, persones desocupades més d'un any en Labora, joves fins als 30 anys, persones amb diversitat funcional d'un 33% com a mínim i persones amb risc d'exclusió social, sempre que es justifique amb un informe dels Serveis Socials.

Les despeses subvencionables comprenen les despeses de constitució i les despeses de funcionament, incloent-hi el lloguer del local comercial, compra de mercaderies, despeses de subministraments elèctrics, reparació i conservació, quotes de la Seguretat Social, quotes d'associacions de comerciants, despeses de cursos de formació, plans de viabilitat, quotes en associacions empresarials i altres despeses corrents relacionades.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, destaca la importància d'aquestes ajudes econòmiques "per impulsar el desenvolupament econòmic local, oferint un suport essencial als emprenedors, autònoms i microempreses al nostre terme municipal, amb l'objectiu final de generar ocupació i dinamitzar l'activitat empresarial."

     


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal