Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna aprova l'adequació de la Torre de Vigilància forestal de La Vallesa a les noves normatives d'ús i seguretat estructural


L'Ajuntament de Paterna ha donat el vistiplau a la modernització de la Torre de Vigilància forestal de La Vallesa, ubicada en el cor verd que limita amb la zona residencial de La Canyada, ajustant-se als nous protocols d'ús per millorar i garantir la seua seguretat estructural. Les obres estan previstes que comencen en les pròximes setmanes amb una inversió que supera els 100.000 euros.

Aquesta intervenció implica, principalment, el reforç de l'estructura de la torre i la construcció d'una nova escala accessible, així com la instal·lació d'una gelosia de fusta per integrar-la de manera harmoniosa en aquest entorn natural.

La renovació de la Torre inclourà el desmuntatge de l'escala existent i la creació d'una escala autoportant amb barana d'acer galvanitzat i una gelosia exterior de fusta. A més, es preveu l'ampliació de la plataforma exterior de la caseta hexagonal i la utilització d'un sòl amb entramat metàl·lic. Es durà a terme també un reforç en diversos punts i perfils de l'estructura metàl·lica de la Torre de Vigilància Forestal.

La tinenta alcaldessa d'Interior, Mobilitat i Sostenibilitat, Nuria Campos, ha destacat: "Amb aquesta intervenció, continuem apostant per l'optimització de la seguretat i vigilància de La Vallesa, un dels paratges naturals més rellevants de l'àrea metropolitana. Aquestes accions, sumades al projecte GUARDIAN, que ampliarà una de les instal·lacions contra incendis més grans d'Europa, ens col·loquen a l'avantguarda en la protecció contra incendis".

Actualment, l'Ajuntament disposa de diverses mesures per augmentar i garantir la protecció de la zona boscosa de Paterna, que abasta 2.000 hectàrees. Aquestes inclouen 20 torres de canons d'aigua, una infraestructura hidràulica al parc natural, una xarxa de 71 sensors de fum que monitoren el bosc en temps real, càmeres òptiques connectades a la Central de la Policia Local de Paterna i càmeres tèrmiques, a més dels recursos humans de la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local de Paterna i els operaris de la brigada forestal de l'empresa municipal Gespa.

Amb la millora de la Torre de Vigilància de la Vallesa, es realitzarà una campanya de sensibilització mediambiental per informar la ciutadania sobre aspectes concrets de La Vallesa i punts d'interés de la zona, així com mesures de prevenció d'incendis.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal