Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Noves revelacions en el cas Azud: 11 milions d'euros en perjudici per al contracte d'Acciona amb l'Ajuntament de València

Testimonis pel 'assumpte col·legis': "Se'ns va dir que l'Ajuntament va acordar amb empreses que pagaren el deute a canvi de terrenys

 La suposada trama de corrupció coneguda com a cas Azud, que investiga el Jutjat d'Instrucció número 13 de València, ha desvelat noves dades a través d'informes de l'Agència Antifrau. Segons aquesta documentació, el perjudici econòmic derivat del contracte de sanejament adjudicat a Acciona per l'Ajuntament de València ascendeix a 11 milions d'euros.

L'informe, que consta de 248 pàgines, se centra en el Contracte de Gestió del Servei de Neteja i Conservació del Sistema Municipal de Sanejament, signat el 28 de novembre de 2006 entre l'Ajuntament i la UTE formada per Acciona Infraestructuras, S.A. e Infilco Española S.A Unió Temporal d'Empreses. L'anàlisi s'enfoca en el període d'adjudicació i execució del contracte, que va del 2007 al 2012.

Els investigadors sospiten que José María Corbín, cunyat de l'exalcaldessa Rita Barberá, va rebre comissions il·legals a canvi d'afavorir l'adjudicació a la UTE. El perjudici econòmic total per als exercicis 2007 a 2012 se situa en 11.209.596,02 euros. A més, les conclusions apunten a un perjudici addicional de 1.938.517,20 euros en relació a millores entre 2013 i 2021, que ascendiria a 2.369.298,80 euros en cas de pròrroga fins a 2023.

L'informe d'Antifrau posa de relleu la "indeterminació" en l'objecte i preu del contracte, considerant-la una causa de nul·litat absoluta. A més, assenyala que la clàusula que permetia l'adjudicació directa de futures obres sense licitació prèvia incompleix principis fonamentals com la igualtat, la no discriminació i la transparència.

En paral·lel al cas Azud, el jutjat ha rebut informes de la UCO de la Guàrdia Civil que inclouen testimonis sobre altres projectes vinculats a la trama, com la construcció d'un centre comercial amb pista de neu o l'anomenat "assumpte col·legis".

Aquestes noves revelacions evidencien la complexitat de les presumptes irregularitats comeses en el cas Azud i subratllen la necessitat d'una investigació exhaustiva per garantir la transparència en la gestió dels contractes públics.

  Cites rellevants de l'informe:  

* "Indeterminació   en l'objecte i preu del contracte" (causa de nul·litat absoluta).

* Clàusula que permet l'adjudicació directa de futures obres sense licitació prèvia: incompleix principis d'igualtat, no discriminació i transparència.

* Perjudici econòmic total (2007-2012): 11.209.596,02 euros.

* Perjudici relatiu a millores (2013-2021): 1.938.517,20 euros.

* Perjudici relatiu a millores (2013-2023, en cas de pròrroga): 2.369.298,80 euros.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal