Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

MSF rescata 80 persones en dos dramàtics operacions al Mediterrani Central

  Dues persones han mort i almenys tres més estan desaparegudes   després de dos dramàtics rescats duts a terme per   Mèdics Sense Fronteres (MSF)   la passada nit al Mediterrani Central.

L'equip de l'organització humanitària va ser alertat per   Frontex   sobre la presència de persones en una plataforma petrolífera tunisiana abandonada en aigües internacionals, davant les costes de Líbia. Durant el trajecte cap a la plataforma, van rebre una altra alerta d'una barca a la deriva.

  Més de 60 persones   van ser rescatades d'aquesta embarcació pneumàtica, però   una persona va ser trobada morta   i una altra, en estat crític,   va morir poc després al 'Geo Barents'  , el vaixell de rescat de MSF.

Seguint les instruccions de les autoritats italianes, l'equip va continuar fins a la plataforma petrolífera, on van trobar   19 persones  . Els supervivents van explicar que la seva barca havia començat a fer aigües, obligant-los a nedar fins a la plataforma.   Tres persones van quedar-se a la barca, que va anar a la deriva i no va poder ser localitzada per MSF.  

Actualment, els supervivents es troben en   recuperació   a bord del 'Geo Barents' a l'espera de poder desembarcar en un lloc segur i rebre el tractament mèdic necessari. MSF també està treballant per garantir un enterrament digne per als difunts.

  Aquestes dues operacions evidencien la perillositat de la ruta migratòria del Mediterrani Central i la necessitat urgent d'una resposta humanitària efectiva per part dels Estats europeus.  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal