Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Morant anuncia que Soler serà el president del PSPV mentre Bielsa es convertirà en vicesecretari general


La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, i única aspirant a la secretaria general dels socialistes valencians en substitució de Ximo Puig, Diana Morant, ha anunciat aquest dissabte que el secretari general del PSPV-PSOE a la província d'Alacant, Alejandro Soler, ocuparà el càrrec de president en la futura executiva de la formació, mentre que el secretari general del partit a València, Carlos Fernández Bielsa, serà el vicesecretari general únic.

Morant ha confirmat aquesta decisió durant la seua participació en un àpat amb la militància a Torrent (València), anomenant aquest acord com el "pacte de Torrent" i assegurant que neix de la sinceritat, l'honestedat i la convicció que junts seran més forts. Soler i Bielsa ocuparan els papers que han desitjat, ha afirmat.

"Quan dic junts no parlem de nosaltres tres -la mateixa Morant, Soler i Bielsa-, sinó de sumar tota la militància, tot el projecte de partit que ens espera, que necessita que aglutinem tota eixa força i sobretot que l'ofereixen com l'eina que sempre ha sigut el PSOE per a la societat", ha sostingut Morant.

Diana Morant ha destacat que el nou projecte construirà un partit "unit i fort" que aspirarà a "recuperar les alcaldies i la Generalitat Valenciana". "La meua generació mai s'havia imaginat que la dreta i la ultradreta podrien tornar a les institucions valencianes", ha lamentat.

En aquest sentit, ha assegurat que "l'esperança major per al PP i la ultradreta" era que el PSPV "estiguera dividit". "Doncs que es preparen perquè ja estem ací, som la família socialista i som l'eina de la societat", ha reivindicat.

El passat dimarts els tres dirigents socialistes -que havien formalitzat el dia anterior les seues precandidatures per a liderar el PSPV- van mantindre una reunió a la seu del PSOE a Ferraz amb el secretari d'Organització, Santos Cerdán, després de la qual es va acordar que Soler i Bielsa s'integrarien a la candidatura de Diana Morant, que d'aquesta manera es convertia en l'única aspirant a la secretaria general dels socialistes valencians en substitució de Ximo Puig.

Amb aquest moviment, el PSPV evita anar a primàries, que estaven fixades pel pròxim 25 de febrer, i desbloqueja el camí de Morant cap al congrés extraordinari de finals de març a Benicàssim (Castelló), d'on sortirà la nova direcció dels socialistes valencians que, per primera vegada, encapçalarà una dona.

"SOM UNA MATEIXA FAMÍLIA"

Durant la seua intervenció en l'acte a Torrent, Morant ha assenyalat que, després del comité nacional dels socialistes valencians -celebrat el passat dissabte-, la militància demanava una candidatura "conjunta". "L'esperança major del PP és que sortírem barallats, però estem units i els farem front des d'ara mateix", ha afegit.

"Les aspiracions legítimes de Bielsa i Soler s'han convertit en una cogovernança per fer partit perquè tenim clar el missatge: som de la mateixa família, la família dels socialistes", ha destacat, alhora que ha incidit que el PSPV "ha d'estudiar quina estratègia té des de l'oposició, però comptant amb el Govern d'Espanya per ser l'alternativa a les polítiques de retrocés del PP i Vox".

A més, Morant ha reivindicat que el PSPV tenia "un deute amb els seus principis" perquè "no havia sigut capaç de triar una secretària general". "Serem els primers a fer presidenta a una dona per reparar el deute històric", ha manifestat, afegint que la seua candidatura tindrà "especialment en compte la gent jove", ja que "es parla molt d'ells, però cal deixar de donar-los lliçons per donar-los espais".

SOLER, "ABSOLUTAMENT SATISFET"

D'altra banda, Alejandro Soler s'ha mostrat "absolutament satisfet" amb l'anunci i amb el que a la seua opinió és "el millor projecte possible" per al PSPV "de la mà de Diana Morant". "El PSPV ix hui fort i unit per combatre les polítiques de la dreta amb una candidata a la secretaria general i a la Presidència de la Generalitat, que serà la pròxima presidenta de la Comunitat Valenciana", ha exposat.

El secretari general del PSPV a la província d'Alacant ha afirmat que els socialistes valencians treballen "tots" amb "la convicció i la seguretat d'unir un projecte i totes les veus del partit per arribar al congrés extraordinari amb una nova direcció que tinga només un objectiu: servir als ciutadans i ciutadanes de la Comunitat".

En aquest sentit, ha assegurat que treballen "amb la voluntat de ser una única família que treballe unitàriament". "Aquest és un partit sempre viu en què tenim opinions, en què aportem, en què diem el que pensem, però sempre amb una sola veu, amb una sola família i amb l'objectiu únic de servir a la ciutadania i combatre les polítiques del PP", ha insistit, recalcat que la seua voluntat és "escoltar la veu de la militància", qui els ha demanat que "arribaren a un acord". "Hui, units som més forts i completem tota la força del PSPV per combatre la dreta", ha conclòs.

BIELSA DEMANA "CONTUNDÈNCIA I CONVICCIÓ"

Finalment, Carlos Fernández Bielsa ha assenyalat que el "moment actual" del PSPV "requereix contundència i convicció". "Anirem capaços de sumar forces i equips per a guanyar i desplaçar la dreta i ultradreta del poder" per a "tornar a fer polítiques progressives a la Comunitat Valenciana i treballar amb il·lusió i molta força perquè Diana Morant siga la pròxima presidenta de la Generalitat", ha apuntat.


Preguntat sobre si ha costat aconseguir aquest acord, l'alcalde de Mislata ha subratllat que "tots els punts d'un acord requereixen temps i compromís", ja que "el més important és que requereixen una visió conjunta perquè units som millors i podem fer-ho millor".


En aquesta línia, ha reivindicat que treballaran "molt" perquè són "moments de màxima complexitat". "Estem disposats a donar la batalla durant els pròxims anys per acabar amb el govern de Mazón, que és el més sectari de la història de l'autogovern valencià".


.
desde
Creative Commons
Crónica CT
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal