Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria aprova per unanimitat el Pla Director 2024-27 com a Ciutat Creativa de la Música

L'Ajuntament de Llíria ha ratificat el Pla Director i d'Acció "Llíria UNESCO Ciutat de la Música" 2024-27, amb el suport unànime dels diferents grups polítics en una sessió plenària.

El document proposa un conjunt d'estratègies per al desenvolupament de la música al municipi en els pròxims quatre anys, consolidant la seua posició com a Ciutat Creativa de la Música en la Xarxa UNESCO.

Paco García, regidor de Ciutat Creativa UNESCO, ha recordat que Llíria va obtenir aquest reconeixement el 2019 i, des de llavors, ha impulsat diverses iniciatives per millorar i internacionalitzar la música, el seu element distintiu.

La Xarxa UNESCO, amb l'objectiu de promoure la creativitat i les indústries culturals, representa un compromís de col·laboració i aliances. Al formar part d'aquesta xarxa global, Llíria assumeix la responsabilitat de compartir bones pràctiques, fomentar la creativitat i integrar la cultura musical en els plans de desenvolupament local.

En aquest sentit, García destaca que l'Ajuntament ha realitzat una auditoria de gestió dels primers quatre anys d'afiliació a la Xarxa UNESCO, ressaltant les iniciatives de cooperació i intercanvi realitzades per assolir els objectius establerts. Aquesta auditoria ha estat la base per a l'elaboració del nou Pla Director que marcarà les accions fins al 2027.

Les accions contemplades en el Pla Director es divideixen en dues categories: local i internacional. En l'àmbit local, es planteja la música com a motor d'ocupació i la professionalització dels estudiants de la ciutat, així com la creació de propostes turístiques úniques que combinen la creativitat musical amb la gastronomia, les festes i el ric patrimoni de Llíria.

Pel que fa a les accions internacionals, es busca promoure festivals i trobades per intercanviar experiències musicals i professionals. A més, es fomenten mobilitats educatives a través dels programes Erasmus i la realització de projectes de cooperació amb altres països i cultures dels diferents continents. Amb aquestes mesures, Llíria assegura la creació de sinergies positives en l'àmbit global en el camp de la música.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal