Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana celebra el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb una programació d'activitats


L'Ajuntament de l'Eliana se suma un any més a la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que se celebra l'11 de febrer. Amb l'objectiu de sensibilitzar sobre aquesta temàtica, s'han organitzat diverses activitats dirigides a la ciutadania en general, i especialment als centres educatius.

  Campanya de sensibilització  

La regidoria de Polítiques d'Igualtat, en col·laboració amb el Consell de les Dones, ha llançat una campanya dirigida als centres educatius i a la ciutadania en general. La finalitat d'aquesta campanya és visibilitzar les dones en l'àmbit científic i incentivar la presència de xiquetes i joves en carreres STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

  Dades sobre la presència de dones en carreres STEM  

Encara que les dones suposen el 55,2% de l'alumnat matriculat en estudis de grau de 1r i 2n cicle, la seua distribució en funció de l'àmbit d'estudi és molt desigual. 

* En Educació, Salut i Serveis Socials el percentatge de dones supera el 70%.

* En Ciències no supera el 49,1%.

* En Enginyeria, Indústria i Construcció no aconsegueix el 30%.

* En Informàtica només representa el 12,9%.

Aquestes dades demostren que els estereotips i rols de gènere condicionen des de la infància les eleccions personals, inclosos els camins professionals.

  Activitats per a centres educatius  

S'han facilitat als centres educatius de la localitat activitats i materials de la plataforma 11 de febrer tant per a infantil, primària com secundària.

  Xarrada en línia "Motivant l'ús de la robòtica i la tecnologia entre els i les més joves"  

En col·laboració amb la plataforma Girls4STEM, s'ha organitzat una xarrada en línia a càrrec de Valeria Corrales i Patricia Heredia, coautores del canal ValPat STEAM. La cita, dirigida a últims cursos de primària, secundària i batxillerat, tindrà lloc el divendres 9 de febrer. A través d'aquest espai, motivaran l'ús de la robòtica i la tecnologia entre els i les més joves. Les inscripcions gratuïtes poden realitzar-se en aquest enllaç

  Taller infantil "Dones científiques"  

La Biblioteca Municipal ha organitzat el taller infantil "Dones científiques" a càrrec de Marta Pereira, que tindrà lloc el dijous 8 de febrer a les 17.30 hores.

  Guia bibliogràfica  

La Biblioteca Municipal ha elaborat una  guia bibliogràfica  relacionada amb la dona i la ciència.

  En definitiva, l'Ajuntament de l'Eliana s'ha compromès a fomentar la vocació científica entre les xiquetes i joves, i a trencar els estereotips de gènere en l'àmbit de la ciència.  

  #DiadelaDonailaXiquetaenlaCiència #L'Eliana #Igualtat #Ciència #STEM  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal