Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana celebra el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb una programació d'activitats


L'Ajuntament de l'Eliana se suma un any més a la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que se celebra l'11 de febrer. Amb l'objectiu de sensibilitzar sobre aquesta temàtica, s'han organitzat diverses activitats dirigides a la ciutadania en general, i especialment als centres educatius.

  Campanya de sensibilització  

La regidoria de Polítiques d'Igualtat, en col·laboració amb el Consell de les Dones, ha llançat una campanya dirigida als centres educatius i a la ciutadania en general. La finalitat d'aquesta campanya és visibilitzar les dones en l'àmbit científic i incentivar la presència de xiquetes i joves en carreres STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

  Dades sobre la presència de dones en carreres STEM  

Encara que les dones suposen el 55,2% de l'alumnat matriculat en estudis de grau de 1r i 2n cicle, la seua distribució en funció de l'àmbit d'estudi és molt desigual. 

* En Educació, Salut i Serveis Socials el percentatge de dones supera el 70%.

* En Ciències no supera el 49,1%.

* En Enginyeria, Indústria i Construcció no aconsegueix el 30%.

* En Informàtica només representa el 12,9%.

Aquestes dades demostren que els estereotips i rols de gènere condicionen des de la infància les eleccions personals, inclosos els camins professionals.

  Activitats per a centres educatius  

S'han facilitat als centres educatius de la localitat activitats i materials de la plataforma 11 de febrer tant per a infantil, primària com secundària.

  Xarrada en línia "Motivant l'ús de la robòtica i la tecnologia entre els i les més joves"  

En col·laboració amb la plataforma Girls4STEM, s'ha organitzat una xarrada en línia a càrrec de Valeria Corrales i Patricia Heredia, coautores del canal ValPat STEAM. La cita, dirigida a últims cursos de primària, secundària i batxillerat, tindrà lloc el divendres 9 de febrer. A través d'aquest espai, motivaran l'ús de la robòtica i la tecnologia entre els i les més joves. Les inscripcions gratuïtes poden realitzar-se en aquest enllaç

  Taller infantil "Dones científiques"  

La Biblioteca Municipal ha organitzat el taller infantil "Dones científiques" a càrrec de Marta Pereira, que tindrà lloc el dijous 8 de febrer a les 17.30 hores.

  Guia bibliogràfica  

La Biblioteca Municipal ha elaborat una  guia bibliogràfica  relacionada amb la dona i la ciència.

  En definitiva, l'Ajuntament de l'Eliana s'ha compromès a fomentar la vocació científica entre les xiquetes i joves, i a trencar els estereotips de gènere en l'àmbit de la ciència.  

  #DiadelaDonailaXiquetaenlaCiència #L'Eliana #Igualtat #Ciència #STEM  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon