Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'artista sonor Llorenç Barber Brilla en el Festival FestIN al Centre del Carme

   


En una jornada que va combinar l'art sonor amb la tradició gastronòmica valenciana, el Centre del Carme va acollir amb entusiasme la IV edició del festival d’art i gastronomia FestIN. Destacant en aquesta ocasió, l'entrepà especial 'L'entrepà Cultura el Carme', un homenatge a l'artista Llorenç Barber, que va fusionar la seva obra sonora amb els sabors del tradicional esmorzar valencià.

La jornada va començar amb una impactant actuació de Llorenç Barber, utilitzant el paellòfon com a part de l'exposició ‘La construcció d’un nosaltres múltiple’. Això va donar el tret de sortida a una enriquidora xarrada entre representants de la societat civil i del sector hostaler, moderada per Antonio Flores (4MGFCS), que va explorar tots els elements que configuren l'esmorzar valencià.

El festival va culminar al claustre gòtic del Centre del Carme, on els participants van tenir l'oportunitat de degustar un esmorzar complet, amb protagonisme per a 'L'entrepà Cultura el Carme'. Aquest entrepà, creat especialment per a l'ocasió, va revisitar el tradicional 'blanc i negre amb faves', incorporant ingredients com llonganissa, botifarra, hummus de faves i un cruixent de pernil i cacaus del collaret, tot amb una vinagreta de mistela.

Vicente Samper, director artístic en funcions del Consorci de Museus, va destacar la importància d'aquest esdeveniment que celebra una de les tradicions més arrelades de la gastronomia valenciana. "FestIN ha retornat a aquesta casa per a honorar un dels costums de més solera, l'esmorzaret, amb una acció del mestre Llorenç Barber com a perfecte maridatge", va afirmar.

El festival, que ofereix 17 presentacions culinàries en diversos espais de València, Gandia i Riba-roja de Túria, és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de València, Visit València, Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de València.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal