Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La unió del parc natural del Túria amb 'las Hoces del Cabriel': sería una Gran Via Verda de Més de 120 Quilòmetres


En la recent 22a Assemblea General de l'Associació de Municipis Vinculats al parc natural del Túria, celebrada al Castell de Riba-roja de Túria, es va debatre un important acord per impulsar la unió del parc natural del Túria amb les Hoces del Cabriel. A la reunió van assistir representants de diversos municipis, així com de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la conselleria de Medi Ambient.

L'alcalde de Riba-roja i president de l'Associació, Robert Raga, va destacar la importància d'aquesta unió, que convertiria aquest enclavament paisatgístic en una gran via verda per als vianants de més de 120 quilòmetres. Raga va recordar la finalitat de l'Associació, nascuda per millorar la qualitat ambiental del parc natural del Túria, coordinar iniciatives polítiques i ciutadanes, participar en el manteniment de les instal·lacions i buscar inversions econòmiques.

Durant la reunió, es va informar sobre al·legacions al Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN), específicament sobre la partida de Les Moles, que ara està sotmesa a la justícia. Aquesta resolució està vinculada a l'adequació de la connexió entre el parc natural del Túria i el paratge de Les Moles, amb propostes concretes per als vianants i ciclistes, votades en els pressupostos participatius del Consell.

Toni Ballester, director del parc natural del Túria, va informar sobre un contracte pendent de licitació amb una dotació de 2 milions d'euros. Aquest finançament permetrà la reposició de la senyalització, l'adequació de la senda i la reparació dels ponts de fusta, amb restriccions temporals per als vianants durant les obres. Es van destacar els usos del Parc com una de les principals preocupacions, amb previsió de campanyes de vigilància durant èpoques de major afluència de visitants.

Els representants dels municipis van subratllar la importància de continuar reclamant inversions a la Generalitat Valenciana per a la millora i manteniment del parc natural. Es va plantejar la possibilitat d'articular un consorci de municipis per optar a finançament dels fons Next Generation, permetent una intervenció global en aquest enclavament natural protegit.

Finalment, Eva Beltrán, Cap de l'Àrea de Gestió Mediambiental, va informar sobre les actuacions de restauració de la vegetació de ribera executades al riu Túria, amb una inversió prop de 4 milions d'euros. Aquestes accions tenen com a objectiu desbrossar la canya i garantir l'esgotament del rizoma mitjançant la malla geotèxtil, seguida de la plantació de vegetació autòctona.

#ParcNaturalTúria #HocesdelCabriel #MediAmbient #AssociacióMunicipisVinculats
    


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal