Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La jutgessa d'Azud investiga al cunyat de Barberá pel projecte d'un centre comercial amb pista d'esquí

     

Corbín i la que va ser alcaldessa i cunyada Rita Barberá

Nous informes en el sumari d'Azud, la macrocausa que indaga diversos temes, incloent-hi el presumpte cobrament de comissions per part d'Alfonso Grau i José María Corbín, el cunyat de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá. La Unitat Central Operativa (UCO) ha incorporat un nou dossier a la causa que recull declaracions testimonials entorn d'un projecte mediàtic i oblidat: la construcció d'un centre comercial amb una pista d'esquí, una rèplica per a la capital del Túria del complex Xanadú de Madrid, segons informa Las Provincias.

El projecte va contractar el responsable de la instal·lació esportiva madrilenya, qui ha aportat algunes qüestions rellevants durant la seua compareixença policial. Va expressar dubtes sobre la viabilitat del projecte, liderat per la societat Nieve y Comercio, de la qual era copropietari en un 50%. La resta pertanyia a Procom, encarregada dels aspectes comercials i jurídics. Va destacar la falta de progrés i va assenyalar particularitats com la mida insuficient del terreny, que obligava a ubicar la pista d'esquí al sostre de la instal·lació.

A més, va posar de manifest que el cost de la parcel·la, al voltant de 45 milions d'euros, depenia de l'avanç de determinats objectius urbanístics, com l'obtenció de llicències municipals. Aquests imports van ser avançats per un banc neerlandés. Tot i les advertències sobre els problemes de la ubicació, el testimoni es va reunir amb Alfonso Grau a l'Ajuntament, desestimant les indicacions rebudes.

L'UCO ha revelat un contracte d'assessorament entre la societat Nieve y Comercio i l'advocat Corbín, que va cobrar 138.000 euros pel seguiment dels tràmits municipals relacionats amb aquest projecte. No obstant això, el testimoni no coneixia el paper de l'advocat en la societat i fins i tot va afirmar no saber qui era. Altres testimonis, com el soci de l'empresari anterior en Nieve y Comercio, han confirmat la contractació de Corbín per altres projectes.

Aquesta investigació també ha revelat altres testificacions sobre el paper de José María Corbín, com el gerent de la UTE Los Hornillos, encarregada de la planta de deixalles. Aquesta persona ha manifestat desconéixer el rol del familiar de l'alcaldessa amb les societats gestores de la instal·lació.

Aquest cas, que ara veu la llum amb nous informes, posa de manifest la complexitat dels assumptes que envolten personatges destacats del Partit Popular en la política valenciana.


#CasoAzud #Corrupció #València #Justícia


Jose Maria Corbín


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal