Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La fiscal superior del TSJCV demana jutjats penals especialitzats en violència de gènere

   Assenyala que la llei del 'només sí és sí' "no té res que veure" amb l'augment dels delictes contra la llibertat sexual

La fiscal superior del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Teresa Gisbert, ha instat aquest dilluns a la creació de jutjats penals especialitzats en violència de gènere. Durant la presentació a les Corts de la Memòria de la Fiscalia de la Comunitat Valenciana, Gisbert ha subratllat la necessitat d'una especialització que abaste tots els nivells judicials, incloent-hi el Tribunal Suprem.

En aquest sentit, Gisbert ha destacat la importància de la prevenció en els casos de violència de gènere, afirmant que, malgrat que la justícia intervé, "quan actuem, el dany ja està fet". A més, ha assenyalat la importància d'evitar les greus conseqüències que poden derivar-se en àmbits físics, psicològics, econòmics i sexuals.

La fiscal superior ha defensat la necessitat de tenir jutjats penals especialitzats, així com una sala de l'Audiència dedicada a aquesta qüestió, i fins i tot ha suggerit la presència d'un magistrat especialitzat al Tribunal Suprem. Aquesta última proposta té com a objectiu assegurar que el tribunal més alt del país no reste alié a aquesta problemàtica.

S'ha abordat també la qüestió de la dispensa de les víctimes de l'obligació de declarar, assenyalant que aquesta és una de les principals causes de sobreseïment o absolució en casos de violència contra la dona. Gisbert ha remarcat les fallades en la informació dels drets de les víctimes, especialment després de la reforma del 2021.

Respecte a la llei del 'només sí és sí', Gisbert ha explicat que el seu impacte principal ha estat en la revisió de les sentències, però ha subratllat que no té cap relació amb l'augment dels delictes contra la llibertat sexual. També ha abordat les dificultats tècniques en unificar agressió sexual i abús sexual, assenyalant que els factors que influeixen en l'augment d'aquests delictes són molt més importants.

Finalment, en relació amb les denúncies falses, Gisbert ha afirmat que són pràcticament inexistents, i ha descartat la idea que aquestes tinguen un impacte significatiu en els casos de violència de gènere.

Aquesta proposta de la fiscal superior destaca la importància de l'especialització i coordinació per garantir una millor atenció i suport a les víctimes de violència de gènere a la Comunitat Valenciana.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal