Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU Manifesta el seu Suport a la UNRWA i demana la Condemna d'Israel per Genocidi


En una trobada amb l'ambaixador de Palestina, Husni Abdel Wahed, el portaveu parlamentari d'Izquierda  Unida i diputat de Sumar, Enrique Santiago, ha expressat el seu suport a l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA) i ha expressat el seu desig que la justícia internacional emeta una "sentència per genocidi contra Israel".

Santiago ha destacat el seu compromís en exigir sancions contra Israel per la vulneració dels drets humans a Gaza, segons el que es contempla en els tractats comercials bilaterals de la UE. En les seues paraules, "Israel no solament està cometent un genocidi, sinó també crims de guerra de manera sistemàtica a Gaza i a Cisjordània, en el que és una immensa operació de neteja ètnica". Ha subratllat que continuaran treballant pel reconeixement de l'Estat palestí.

El portaveu també ha denunciat la campanya d'Israel contra la UNRWA i ha transmés "la condemna clara" de la seua formació a l'ocupació il·legal del territori palestí per part d'Israel. Al mateix temps, ha destacat les accions davant de la Cort Internacional de Justícia que està duent a terme Sud-àfrica, amb l'esperança que es traduïsca en una sentència contra Israel, ja que hi ha indicis "més que suficients" per a iniciar un procediment per genocidi.

Aquesta declaració s'emmarca en la reunió de l'intergrup parlamentari de suport al poble palestí, on es reafirma la solidaritat d'Esquerra Unida amb la causa palestina i la seua crida a la comunitat internacional per a prendre accions contundents contra les violacions dels drets humans perpetrades per Israel a la regió.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal