Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Google elimina la memòria 'cache' dels resultats de cerca


Una de les característiques més conegudes de Google era que permetia accedir a versions antigues de les webs que apareixien en els resultats de cerca. Per a fer-ho, només era necessari fer clic en un enllaç situat al costat de les mateixes que portava per nom «cache».

Eren còpies de les pàgines que Google tenia emmagatzemades en la caixet de la seua gegantesca xarxa de servidors. D'ací el nom d'aquesta funcionalitat. Doncs bé, si realitzeu una cerca hui veureu que eixa opció ha desaparegut. Ho ha fet, a més, per sempre.

Google ha explicat que el motiu és que ha deixat de ser útil. El cercador argumenta que la caixet tenia sentit anys arrere quan hi havia moments en què uns certs llocs podien estar offline i, per tant, no es podia accedir a aquests.

En eixes circumstàncies, l'existència d'una còpia dels seus continguts, encara que anara antiga, podia resultar molt convenient. Però hui dia les coses han canviat per a bé i, amb això, Google considera que aquest servei ha perdut la seua raó de ser.

Els qui vulguen consultar versions antigues de determinades webs, recorda Google, tenen a la seua disposició Internet Arxive, una llibreria digital sense ànim de lucre que allotja des de fa molts anys copies de milions de pàgines, llibres, obres musicals, pel·lícules i programes informàtics..



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal