Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Gàtova, Olocau, Marines i Serra celebren el Dia de l'Arbre de la CV amb una actuació ambiental en la Calderona

Ahir, el municipi de Gàtova va ser l'escenari de la celebració del Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana, un acte que va incloure la plantació de madrones i alzines en plena Serra Calderona, declarada parc natural. L'esdeveniment va comptar amb la participació de diverses autoritats, incloent-hi la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas; el director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mérida; i representants de la conselleria d'Agricultura i dels diferents municipis de la zona. A més de l'alcalde de Gàtova, Jesús Salmerón, també van assistir els primers edils Antonio Ropero (Olocau), Alicia Tusón (Serra) i Lola Celda (Marines).

L'activitat, supervisada per tècnics del parc natural, de VAERSA i de les brigades forestals, va combinar la protecció de l'extraordinari patrimoni natural de la Serra Calderona amb la divulgació i la diversió. En aquest sentit, el professorat i l'alumnat dels aularis d'Olocau i Gàtova van col·laborar de manera significativa en la repoblació d'arbres realitzada.

La jornada també va servir per a estretir llaços institucionals entre la Generalitat i els ajuntaments. Segons Antonio Ropero, l'acte d'avui va ser "molt productiu", ja que han contribuït a conservar el patrimoni natural i, al mateix temps, ha permés transmetre a la consellera i al director general les demandes del seu poble en matèria mediambiental, amb èmfasi especial en la construcció del Parc d'Emergències, i de transport, amb la millora de la mobilitat entre municipis i el servei d'autobusos com a tema central.

Pradas destaca que en el primer trimestre de 2024 es plantaran 12.000 arbres de 50 espècies autòctones als parcs naturals de la Comunitat Valenciana.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat, amb motiu del Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana, que en la campanya d'enguany es plantaran més de 12.000 arbres de 50 espècies autòctones al llarg de les 77 activitats de repoblació i educació ambiental que es duran a terme durant aquesta campanya, circumscrita de gener a març als parcs naturals de la Comunitat Valenciana.

La consellera ha participat aquest dimecres en la muntanya Rodeno-Piñel -al terme municipal de Gàtova- en la plantació de 245 exemplars de sureres i 75 arboços que han portat a terme alumnes del Col·legi Públic Alt Carraixet de la localitat i jóvens del Centre d'Inserció Social Mas de la Pinaeta d'aquest municipi enclavat al parc natural de la Serra Calderona.

“El Dia de l'Arbre -ha explicat Salomé Pradas- se celebra per a recordar la importància de protegir els boscos i el paper que juguen els arbres en l'absorció del CO₂, la fixació del sòl i la protecció de la biodiversitat. Per això, acompanyem el període de reforestació amb accions d'educació ambiental per a xiquets i jóvens amb l'objectiu de donar a conéixer el valor de la conservació de la coberta vegetal per a tindre un ecosistema saludable”.

La consellera ha recordat que “tan importants són les accions de repoblació tant d'arbres com d'espècies frondoses, matoll baix i plantes rebrotadores com les accions de caràcter educatiu per a conscienciar de la immensa importància que té conservar la biodiversitat vegetal de les nostres muntanyes”.

A més, Pradas ha assegurat que, a més de les plantacions de gener -que són les més nombroses- “es duen a terme accions de repoblació amb l'any més avançat per a garantir la supervivència dels plançons davant de les baixes temperatures”.

      #Olocau #DiaDelArbre #ComunitatValenciana #MediAmbient #SerraCalderona #Gàtova #Marines #ConservacioAmbiental

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon