Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Èxit Pioner: L'Hospital Arnau de Vilanova Realitza la Primera Cirurgia Bariàtrica amb el Robot HUGO a Espanya

L'Hospital Arnau de Vilanova de València ha assolit amb èxit la primera cirurgia bariàtrica assistida amb el robot HUGO a Espanya. L'equip, dissenyat per a intervencions digestives, urològiques i ginecològiques complexes, ofereix una major precisió, minimitza els efectes secundaris i redueix el temps de recuperació postcirurgia.

El bypass gàstric i altres tipus de cirurgies de pèrdua de pes (conegudes com bariátrica o metabòlica) impliquen fer canvis en el sistema digestiu per a ajudar a perdre pes.

La cirurgia bariátrica es realitza quan la dieta i l'exercici no han funcionat o quan hi-hà  problemes greus de salut a causa del pes. Alguns procediments per a la pèrdua de pes limiten la quantitat d'aliments que es pot ingerir. Uns altres redueixen la capacitat del cos per a absorbir greixos i calories. Alguns procediments fan totes dues coses.

El sistema robòtic HUGO RAS (Robotic Assisted Surgery) compta amb quatre braços autònoms independents i una consola oberta des de la qual opera el cirurgià, amb un sistema de visualització en 3D d'alta definició. Aquesta innovació destaca per millorar la precisió en la visualització del camp quirúrgic i la mobilitat proporcionada pels braços robòtics.

El servei de Cirurgia de l'Hospital Arnau de Vilanova ha realitzat amb èxit aquesta intervenció pionera a Espanya en col·laboració amb un equip format en tècniques laparoscòpiques avançades i amb acreditacions europees en cirurgia robòtica.

La cirurgia bariàtrica, indicada per a persones amb índex de massa corporal elevat, presenta avantatges com la reducció de l'estómac per limitar la seua capacitat, obtenint una sacietat precoç i, per tant, una disminució de la ingesta calòrica.

Des de la seua adhesió al programa de cirurgia robòtica, l'Hospital Arnau de Vilanova ha ampliat les seues tècniques quirúrgiques amb resultats excel·lents. La incorporació de la cirurgia bariàtrica consolida al centre com a pioner en l'ús del robot quirúrgic HUGO RAS per a aquesta especialitat a Espanya.

Aquest avenç tecnològic representa una inversió de 2,3 milions d'euros, amb 1,8 milions destinats al robot i la resta al manteniment. L'Hospital Arnau de Vilanova es consolida com a referent en cirurgia robòtica, proporcionant als cirurgians una eina avançada per a la seua pràctica.

Amb aquesta intervenció, el centre es converteix en líder a Espanya en la realització de cirurgies amb el robot HUGO en diverses especialitats, marcant un pas més cap a l'excel·lència en la prestació de serveis de salut.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal