Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els sindicats de les ITV convoquen concentracions i un dia de vaga per a demanar l'equiparació salarial al govern valencià

     CCOO PV i UGT PV han convocat un calendari de concentracions per a tots els treballadors de Sitval, l'empresa pública que gestiona les estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), i una jornada de vaga el 12 de febrer a Alacant, "davant l'incompliment per part del Govern valencià del compromís d'abonar al gener el complement d'homogeneïtzació" a la plantilla.

   Segons han explicat en un comunicat conjunt, les concentracions tindran lloc d'11.00 a 12.00 hores i arrancaran aquest divendres, 9 de febrer, a la plaça Nàpols i Sicília de València, davant la seu de Sector Públic i Hisenda. El 13 de febrer la plantilla protestarà davant la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, a València, i el 20 de febrer faran el propi davant la seu a Alacant de la Conselleria. El 21 de febrer tindrà lloc una concentració davant el Palau de la Generalitat.

   A més, segons fonts sindicals, les dos organitzacions han convocat una jornada de vaga de 24 hores dimarts que ve a Alacant, que podria estendre's a la resta de la Comunitat Valenciana a partir del dia 27 de febrer de no atendre's les reivindicacions dels treballadors

   Les mobilitzacions arriben un dia després que els sindicats es reuniren amb la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme per a abordar l'acord d'equiparació que van aconseguir les dos parts i que encara no s'ha aplicat, segons han relatat a Europa Press des dels dos sindicats i l'administració.

   Les dos parts van firmar un acord d'equiparació salarial que va ser validat el passat mes de desembre per la Generalitat amb efecte retroactiu des de l'1 de juny. En el, s'arreplegava el complement perquè els treballadors de Sitval que menys cobren, principalment els de Alacant, pogueren homologar la seua situació a la de la resta d'estacions després del procés de reversió pública, que va suposar integrar sota Sitval als treballadors de les diferents empreses concessionàries.

    No obstant això, aquest complement que havia de començar a percebre's al gener encara no ha arribat a causa que dos informes de Sector Públic i Hisenda han establit que la informació presentada no és suficient, han exposat els sindicats. Mentrestant, "hi ha quasi 400 persones patint una discriminació en els seus salaris", ha lamentat UGT.

   CCOO i UGT xifren en fins a un 40% les diferències salarials que perceben inspectors d'Alacant enfront dels d'uns altres d'estacions de València, tots ells depenents de Sitval. "Són diferències importants, per això es va establir un calendari que iniciava els complements d'homogeneïtzació el 2023 i finalitzava el 2026", ha concretat CCOO.

   Tots dos sindicats han reclamat un conveni únic que equipare les condicions de tota la plantilla i que garantisca la prestació d'un servici públic de qualitat. No obstant això, tant UGT i CCOO han assenyalat que no firmaran cap acord per al nou conveni col·lectiu fins que els treballadors afectats no comencen a rebre el complement d'equiparació salarial.

   Per la seua banda, des de la Conselleria d'Indústria han explicat que, en la reunió del dimecres, van traslladar als sindicats la seua "ferma voluntat de complir l'equiparació i el que s'ha pactat amb ells en el període de temps més breu possible".

   "Esmenarem el que se'ns demane, estem totalment a favor de l'acord que hem firmat i ho anem a respectar. Per nosaltres no serà", han assegurat des d'aquest departament.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal