Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els municipis de l'A3 demanen al Govern la radial paral·lela a l'autovia que evite la congestió de trànsit

    
Eix Industrial A3: Municipis Busquen Solucions per a la Congestió de Trànsit i impulsen Desenvolupament Sostenible

Els alcaldes dels municipis de Riba-roja de Túria, Xest, i Loriguilla han posat de manifest la necessitat imperiosa d'intervenir en els accessos i vies de comunicació de l'Eix Industrial A3. Amb una extensió de 12 quilòmetres de façana industrial sobre l'autovia A3, aquesta àrea estratègica requereix accions immediates per a garantir la seua competitivitat i posició privilegiada.

La congestió del trànsit provocada pels milers de vehicles pesants que busquen eixida directa a l'autovia A3 és un obstacle diari en els accessos als polígons industrials, generant col·lapses freqüents. A aquesta problemàtica se suma la necessitat de millorar la línia de rodalia C3, encara pendent d'electrificació i desdoblament, per a convertir-la en una alternativa viable.

Els alcaldes, Robert Raga de Riba-roja de Túria, José Morell de Xest, i Montse Cervera de Loriguilla, han traslladat aquesta setmana al subdelegat del Govern en la Comunitat Valenciana, José Rodríguez Jurado, la urgència d'una solució. La proposta principal és la construcció d'una radial paral·lela a la C3, des de Xiva fins a Manises, amb connexió al bypass, amb l'objectiu de descongestionar l'A3. Un avantprojecte que ja compta amb el suport del Ministeri de Foment.

La viabilitat d'aquesta proposta està recolzada per un estudi tècnic realitzat per la Universitat Politècnica de València (UPV). El projecte de desenvolupament industrial en l'Àrea Empresarial A3, nascut de la col·laboració amb la Diputació de València, ha de ser un impuls per als 14 milions de metres quadrats de sòl industrial.

Els alcaldes han posat l'accent en la necessitat de millorar la mobilitat ferroviària per al transport de mercaderies, connectant l'àrea industrial amb el corredor mediterrani, mitjançant una estació intermodal vinculada al Port de València. Aquesta iniciativa busca alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), reduint les emissions de CO2 i millorant la competitivitat.

Amb el suport del subdelegat del Govern, els alcaldes buscaran una reunió a Madrid amb la secretària d'Estat d'Indústria, Rebeca Torró, per avançar en aquestes propostes. Paral·lelament, els municipis estan en els tràmits finals per a la creació de la I Mancomunitat Industrial Eix A3, una entitat jurídica que facilitarà la resolució de qüestions comunes a través de Fons Europeus, potenciant la connexió interna amb transport públic, l'ús d'aparcaments intel·ligents, i el foment de l'ocupació i formació.

#EixIndustrialA3 #MobilitatSostenible #DesenvolupamentIndustrial #CompetitivitatLocal
    
  



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal