Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El segon semestre de 2025 marcarà la conclusió del segellament de l'abocador Basseta Blanca a Riba-roja de Túria

En el segon semestre de 2025, la Basseta Blanca completarà les seues labors de segellament, segons ha anunciat l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. L'actuació, que ja està en marxa, posarà fi a un dels grans desastres mediambientals de les últimes dècades.

Acompanyats pel responsable tècnic de la Conselleria de Medi Ambient, l'alcalde Robert Raga i el regidor d'Emergència Climàtica, José Luis Ramos, han visitat la zona on es realitza el segellament de l'abocador de Basseta Blanca. Les màquines actualment estan treballant en el procés, que consisteix en capes de terra seguides de la col·locació d'una làmina de polietilé per impermeabilitzar l'abocador. Posteriorment, la làmina serà coberta amb terra vegetal i es faran plantacions per concloure el segellament.

Esta actuació, que compta amb una inversió d'11 milions d'euros, té previst prolongar-se fins al segon semestre de 2025. Una vegada finalitzat, la Generalitat haurà de licitar el manteniment de la instal·lació, amb la idea de convertir la zona de Basseta Blanca en un projecte destinat a les energies renovables, com una planta solar fotovoltaica.

El projecte va iniciar-se el març de 2023, després que la consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro, presentara el Pla de segellament i restauració ambiental de l'antic abocador. Este abocador va recollir residus de l'àrea metropolitana de València durant deu anys entre 1986 i 1996, estimant-se que podrien haver-hi enterrades més de tres milions de tones de residus, principalment sòlids urbans (RSU).

Les obres inclouen treballs de demolició, condicionament de terrenys, evacuació d'escolament, drenatge de lixiviats, tancament perimetral, entre altres. L'abocador, que va ser abandonat amb un presegellament incomplet, ha sigut objecte d'atenció des de 2016, quan la Generalitat es va fer càrrec del segellament i restauració, considerant-ho un greu problema mediambiental.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat la transcendència d'esta actuació per al municipi, afirmant que "este procés representa una solució crucial per a un problema ambiental arrelat. La restauració d'esta zona degradada no sols compleix amb les normatives mediambientals, sinó que també obri la porta a noves oportunitats per al municipi com la transformació de l'àrea en un centre d'energies renovables."
          



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal