Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV-PSOE demana aturar la reforma de la llei de plurilingüisme per 'garantir el valencià en el sistema educatiu'


El portaveu socialista d'Educació a les Corts Valencianes, José Luis Lorenz, ha anunciat la presentació d'una Proposició no de Llei (PNL) en la qual es demana aturar la reforma de la llei de plurilingüisme per garantir la presència del valencià en el sistema educatiu, ja que, segons ell, amb aquesta modificació, el que està fent el 'president' de la Generalitat, Carlos Mazón, és "tractar de desacreditar la nostra llengua".

En aquest sentit, Lorenz ha destacat que la Llei d'ús i ensenyament del valencià "va ser aprovada sense cap vot en contra i va nàixer amb un suport popular i ciutadà innegable i amb un ànim social de recuperar el valencià després de molts anys de persecució, prohibicions i repressió cultural", alhora que ha assenyalat que l'actual norma garanteix "no solament la presència del valencià en el sistema educatiu, sinó que ho fa per a totes les etapes escolars i a tot el territori".

"Aquest canvi acabaria amb el consens i la democràcia interna dels centres escolars i deixaria a una part de l'alumnat sense la possibilitat d'accedir a les competències en valencià, creant desigualtat en un mateix territori i abocant les famílies a prendre una decisió i una responsabilitat que pertany a l'administració", ha sostingut Lorenz, segons ha indicat la formació en un comunicat.

En la iniciativa presentada pel PSPV-PSOE, també es destaca la necessitat de fer un diagnòstic del "districte únic" en el qual puga participar tota la comunitat educativa, pares i mares, consells escolars, professorat i sindicats d'ensenyament, ja que aquest model resulta "segregador" i acaba "amb les premisses d'igualtat i justícia social perquè suposa confondre un dret amb un desig".

Lorenz ha advertit que "els xiquets i xiquetes de famílies amb menys recursos i menys formació acabaran concentrant-se en uns centres", la qual cosa suposarà "un factor de desconexió, desigualtat i desconexió social". "En una societat tan diversa, complexa i desigual, la funció social de l'educació és un catalitzador per mitigar aquestes desigualtats", ha conclòs.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon