Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PP intenta apagar la polèmica de l'indult a Puigdemont amb un argumentari intern 'contradictori' per als militants

   Creix la preocupació entre càrrecs del PP perquè creuen que "se'n va al garete" el discurs d'oposició de Feijóo en aquesta legislatura i recorden, malgrat les seues poses i els seus crits, que el fet que Feijóo i el mateix Esteban González Pons va fer declaracions durant la investidura sobre la "legalitat i lleialtat a l'estat d'un partit com Junts"

La direcció del Partit Popular (PP) va llançar un argumentari intern per intentar frenar les tensions després de les revelacions sobre possibles negociacions amb Carles Puigdemont. Aquesta resposta arriba després que una font vinculada a Alberto Núñez Feijóo reconeguera les converses amb els independentistes catalans, assegurant que es considerava fins i tot l'opció de concedir un indult condicionat. fins i tot que va estudiar durant 24 hores l'amnistia.

Segons fonts del mateix PP, l'argumentari subratlla la postura del partit, afirmant que no indultaria mai una persona acusada de delicte sense mostrar total penediment i propòsit d'esmena. A més, es destaca que va rebutjar a l'amnistia per considerar-la inconstitucional i als indults per ser injustos i arbitraris, especialment en casos de desafiament a l'Estat. Però els fets diuen una altra cosa i els afiliats i càrrecs del PP comencen a preocupar-se

El document també revela la possible disposició de Feijóo a un indult condicionat a Puigdemont, sempre que es sotmeta a judici, expresse penediment i rebutge la via unilateral. Tot i això, s'assegura que aquesta opció s'hauria descartat en un termini de 24 hores durant les negociacions per a la investidura de Feijóo.

La resposta a aquestes revelacions ha generat estupefacció dins del mateix PP, amb molts càrrecs que expressen la seua preocupació pel que aquesta situació suposa per al discurs opositor de Feijóo. Alguns consideren que aquesta polèmica pot donar avantatge als partits com el PSOE de Pedro Sánchez i Vox en els pròxims mesos.

La ministra portaveu del Govern, Pilar Alegria, ha instat al PP a clarificar els pactes amb Junts en relació amb la investidura de Feijóo. Es demana especialment que esclarisquen si estan a favor d'un indult condicionat a Puigdemont i si aquesta decisió es pren per temor a la veritat que el partit independentista puga revelar.

Dins del mateix PP, alguns càrrecs no acaben de creure's les informacions publicades, expressant preocupació per com aquesta situació pot afectar el discurs i l'oposició del partit. També s'ha generat inquietud pel fet que es considere difícil de provar el delicte de terrorisme en el cas de Puigdemont, amb càrrecs que qüestionen l'oportunitat d'haver presentat aquesta qüestió a institucions europees com la Comissió de Venècia.

Finalment, algunes fonts dins del PP mostren preocupació pel que podria tenir guardat Puigdemont després dels contactes amb el partit durant l'estiu, temor que aquesta situació afecte no només les eleccions gallegues, sinó tota la legislatura.

#PP #Feijóo #Puigdemont #Indult #Amnistia #Negociacions #Catalunya

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal