Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Judici per la Caixa B del PP: Reprodueix gravacions que revelen 'presumpta corrupció política'


El judici per la presumpta caixa B del PP de València ha entrat en la seua vuitena sessió, destacant-se per la reproducció de gravacions de María José Alcón, antiga regidora del PP ja difunta, mantenint una conversa amb el seu fill sobre el que es coneix com a "pitufeo". Aquesta peça, que havia estat arxivada, afectava una cinquantena de membres del PP.

En les gravacions, Alcón revela que va rebre 1.000 euros en bitllets de 500 amb l'objectiu de blanquejar diners, referint-se a aquesta pràctica com a "corrupció política total". Aquesta informació ha sorgit dins del marc del judici que involucra Alfonso Grau, Mari Carmen García Fuster, José Salinas i Juan Eduardo Santón. Tots ells estan acusats de finançament irregular en les campanyes electorals del PP de València dels anys 2007 i 2011.

L'objectiu de la Fiscalia és demostrar la presència de diners negres dins del partit. Les converses revelen la intenció de blanquejar diners mitjançant transferències bancàries, protagonitzades per membres destacats del PP. La Fiscalia i l'acusació popular (Compromís) han presentat diverses sol·licituds de penes per als acusats.

El desenvolupament del judici destaca la gravetat de les acusacions i la possible implicació de membres destacats del partit en pràctiques il·legals. El procés judicial continua amb atenció per part de la ciutadania, amb l'esperança de clarificar els fets i mantenir la transparència en l'àmbit polític valencià.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal