Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Diana Morant, proclamada secretària general del PSPV en ser l'única candidata presentada

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha sigut proclamada aquest dimecres de manera provisional com a nova secretària general del PSPV-PSOE, ja que ha sigut l'única candidata presentada en temps i forma. La candidatura de Morant ha aportat més de 8.000 avals, dels quals 1.096, que representen el 6 % dels militants i afiliats directes del partit, han estat validats, el mínim establert.

La Comissió Nacional d'Ètica del PSPV, després de verificar i validar els avals presentats dins del termini establert per les bases de convocatòria del congrés nacional extraordinari del partit, ha comunicat a Morant la seua proclamació provisional com a secretària general dels socialistes valencians.

La candidatura de Morant ha estat l'única presentada "en temps i forma", i per això la comissió ha proclamat a la ministra provisionalment com a secretària general, sense la necessitat de procedir a l'obertura d'un procés electoral intern de primàries, tal com estableixen les bases del congrés.

En un acte davant de la seu del partit, a València, després de rebre la confirmació de la seua proclamació com a secretària general dels socialistes valencians, Morant ha exaltat al PSPV com a "dic de contenció enfront de les polítiques retrògrades del govern més ultra que hem tingut a la Comunitat", i ha apostat per construir "una alternativa per treballar per impactar de manera positiva en les persones". "Aquest és el PSPV que guanyarà les eleccions en 2027", ha advertit al 'president' de la Generalitat, el 'popular' Carlos Mazón.

En la seua intervenció davant militants, simpatitzants i càrrecs socialistes, entre ells els dirigents provincials Alejandro Soler i Carlos Fernández Bielsa, Morant ha recordat la figura i el treball del seu predecessor en el càrrec i 'expresident' de la Generalitat, Ximo Puig, a qui ha definit com "un treballador incansable, un home bo que té la convicció que pot transformar la vida de les persones a través de la política".

En les seues primeres paraules després de ser proclamada com a secretària general, Morant ha recordat també al poeta valencià Vicent Andrés Estellés amb el seu eslògan 'Ací estem': "Estem per defendre la llibertat, allò que ens fa lliures". En aquest punt, ha aprofitat per a criticar aquells governants que "neguen la violència de gènere". "No es pot suportar", ha recalcat.

Davant d'això, ha garantit que els socialistes estaran "sempre del costat del coneixement per fer front de veritat als problemes de la ciutadania". De la mateixa manera, ha assenyalat que l'"ADN dels socialistes" és "fer que el somni de vida de totes les persones siga realitat".

La defensa del valencià, les pensions dignes, l'augment del salari mínim interprofessional, uns impostos "justos", el dret a la sanitat universal, l'educació pública, els serveis socials o l'estat de benestar han sigut algunes de les àrees a les quals s'ha compromés a "defensar amb independència de les condicions econòmiques de les famílies".

ÚNICA CANDIDATA

Els estatuts del PSPV-PSOE indiquen que, una vegada acabe el termini de recollida d'avals, si només hi ha una candidata, aquesta serà automàticament secretària general. Aquest és el cas de Morant, ja que els dos precandidats, Carlos Fernández Bielsa i Alejandro Soler, es van integrar en la seua candidatura.

Per tant, Morant arribarà ja al congrés de març com a secretària general i no serà necessari dur a terme el procés de primàries que estava previst per aquest mes de febrer.

Morant va anunciar el passat dissabte que el secretari general del PSPV a la província d'Alacant, Alejandro Soler, ocuparà el càrrec de president en la futura executiva de la formació, mentre que el secretari general del partit a València, Carlos Fernández Bielsa, serà el vicesecretari general únic.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal