Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CSIF alerta del risc de desaparició de la pediatria a Llíria: Demana el urgent reforç del personal

El sindicat CSIF ha demanat per escrit a la Gerència de l'hospital de Llíria "garantir l'assistència pediàtrica" al recinte hospitalari. Per a això, insisteix que es mantinga el servei "que atén una demanda real d'una població especialment vulnerable i necessitada donada la seua dispersió geogràfica".

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha dut a terme aquesta mesura davant la pèrdua de professionals de pediatria a l'hospital de Llíria. El sindicat explica que en enfront de la dotació en 2018 de sis places, la realitat actual és de tres professionals que es reduirà a dos en demanar una facultativa el retorn al seu destí inicial i quedar la plaça vacant sense perspectiva de cobrir-se.

El sindicat explica en el seu escrit que "un dels motius que va justificar la creació de l'hospital va ser donar cobertura pediàtrica i obstètrica a una àrea que històricament ha estat desatesa per la seua dispersió geogràfica". Aleshores "es va argumentar que l'hospital de Llíria donava servei a més de 90.000 ciutadans, dels quals 14.000 eren xiquets. Van planificar que el 95% de les urgències pediàtriques serien ateses a l'hospital de Llíria i que únicament un 2% requeriria derivació a l'hospital La Fe".

CSIF apunta que la situació actual contrasta amb aquestes previsions. "Actualment, es presta servei amb la meitat dels recursos. En maig de 2023 la pediatra que assumeix la coordinació va presentar un pla per integrar recursos i establir uns serveis mínims per evitar derivar pacients. Aquest projecte no ha sigut tingut en consideració", assenyala.

  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal