Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ana Pontón: esperança de canvi a Galícia front a Rueda-Feijóo


 Amb els comicis autonòmics a punt de celebrar-se, la figura d'Ana Pontón s'alça com una de les més destacades en el panorama gallec. La líder del BNG ha aconseguit revitalitzar el partit i convertir-se en una alternativa real al PP, que fins ara ha governat la regió de manera hegemònica.

Pontón, nascuda a Sarria (Lugo) l'any 1977, ha demostrat una coherència i una resistència inquebrantables al llarg de la seva trajectòria política. Politòloga de formació, ha aconseguit connectar amb els votants més joves i donar un nou impuls al BNG, traient-lo d'una etapa de dificultats. Xosé Luis Barreiro, politòleg i professor de la Universitat de Santiago de Compostel·la, destaca la seva sòlida trajectòria al Parlament gallec i la seva capacitat per "mantenir la coherència del BNG en un context polític complex".

La campanya electoral actual ha posat les coses difícils al PP. Les enquestes pronostiquen una majoria ajustada per a la formació d'Alfonso Rueda, que ha vist com les seves estratègies brutes i la seva negativa a participar en debats han erosionat la seva imatge. Segons els experts, aquestes eleccions són les més obertes dels últims quinze anys, i el BNG veu una oportunitat real de presidir la Xunta per primera vegada en la història de la democràcia.

Ana Pontón ha liderat una campanya dinàmica i propera, aconseguint connectar amb diversos sectors de l'electorat gallec. La seva proposta d'un govern d'esquerres, basat en la justícia social, la defensa del medi ambient i la lluita contra la precarietat, ha generat il·lusió entre molts ciutadans.

La jornada electoral del 18 de febrer serà decisiva per al futur polític de Galícia. El BNG, amb Ana Pontón al capdavant, es presenta com una força real de canvi, capaç de trencar l'hegemonia del PP i construir una Galícia més justa, sostenible i pròspera.

  Declaracions d'Ana Pontón:  

* "Estem preparats per a governar Galícia i construir un futur millor per a tots."

* "El nostre projecte es basa en la justícia social, la defensa del medi ambient i la lluita contra la precarietat."

* "Galícia necessita un canvi, i el BNG és l'única força capaç de fer-lo possible."

  Declaracions d'experts:  

* Xosé Luis Barreiro (politòleg): "Ana Pontón ha aconseguit connectar amb els votants més joves i revitalitzar el BNG."

* "La seva trajectòria al Parlament gallec la converteix en una líder sòlida i preparada per a governar."

* "Aquestes eleccions són les més obertes dels últims quinze anys, i el BNG té una oportunitat real de presidir la Xunta."


Pontón en un míting / Europa Press




"

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal