Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

85 anys del bombardeig de Xàtiva: Clavells i memòria per a un futur sense odi

La localitat celebra un acte per "reafirmar" els valors democràtics i republicans de "cultura i pau" davant d'"idees feixistes de l'odi"

Homenatge a les víctimes del bombardeig de l'estació de Xàtiva: Clavells i corones de llorer per a la memòria

Presència institucional i lectura del manifest

L'acte ha comptat amb la presència de diversos representants polítics, com ara el diputat d'Esquerra Unida per Sumar al Congrés Nahuel González, la diputada socialista a les Corts Xelo Angulo, o el diputat provincial i portaveu del grup socialista a la Diputació, Carlos Fernández Bielsa.

La periodista i escriptora Núria Cadenes ha estat l'encarregada de llegir el manifest, un text que ha reivindicat la memòria històrica i ha fet una crida a la justícia i la reparació.

La ciutat de Xàtiva ha commemorat avui el 85è aniversari del bombardeig de l'estació de tren, un acte cruel que va segar la vida de 145 persones el 12 de febrer de 1939. L'homenatge, organitzat per l'Ajuntament i el Consell de la Joventut, ha reunit desenes de persones per a "reafirmar" els valors democràtics i republicans de "cultura, diàleg i pau" enfront de les "idees feixistes del odi".

Ofrena floral i parlaments emotius

L'acte ha començat a les 12.00 hores amb la interpretació musical del grup de percussió Rytmus i la Muixeranga. A continuació, s'ha realitzat una ofrena floral de corones de llorer i clavells a peu del monument de l'Aixopluc en record de les víctimes assassinades.

Durant els parlaments, el batlle de Xàtiva, Roger Cerdà, ha fet una crida a "continuar el treball per a localitzar i dignificar a les persones assassinades en la guerra i la postguerra". La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix, ha reivindicat "la recuperació de la memòria per la dignitat de víctimes i familiars i per a no permetre que es repetisca, desterrant l'odi de les nostres vides".

Recuperació de la memòria històrica

L'homenatge a les víctimes del bombardeig de l'estació de Xàtiva s'emmarca en el context de la recuperació de la memòria històrica, un treball necessari per a dignificar les víctimes de la repressió franquista i construir una societat més justa i democràtica.

#Xàtiva #BombardeigEstació #MemòriaHistòrica #Democràcia #Pau


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal