Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

26 ultradretans acepten huí la condemna per violència i per rebentar la manifestació del 9 d'Octubre 2017

        

Concentració ara mateix a la Audiencia Provincial


Una concentració en la porta dels Jutjats dona suport a la Comissió 9 d'Octubre que ha aconseguit que la Justícia condemne als grups feixistes que exerciren violència en 2017

Huí, dimecres 14 de febrer de 2024, es marcarà un capítol històric en la lluita contra la violència feixista al País Valencià. Després de 6 llargs anys d’instrucció, la vista oral del judici per les agressions a la manifestació del 9 d’octubre de 2017 está tenint lloc i culminant  el reconeixement dels delictes pels 26 dels 28 acusats i l'acceptació de les penes que la Comissió 9 d’Octubre ha proposat.

Davant la clara condemna que veien vindre i a fi d'evitar l'entrar per aquests fets en la presó acceptaran penes que van des dels 1'4 anys i els 1'7 anys. Els altres 2 que no han entrat en aquest acord amb la Fiscalia, el judici seguirà el seu desenvolupament normal.

Els fets van ocórrer en el 9 d'Octubre de 2017 en què el feixisme valencià i amb alguna ajuda externa, van exercir una violència organitzada contra manifestants pacífics que assistien a la manifestació anual del 9 d'Octubre. Els acusats que hui accepten la seua culpa, van exercir un alt nivell de violència organitzada trencant la manifestació i causant ferits entre els manifestants.

Accions judicials de la Comissió 9 d'Octubre

La Comissió 9 d'Octubre que tots els anys organitza aquesta manifestació pacífica, va iniciar accions judicials i les fotos i vídeos van aconseguir detectar a 28 militants de la ultradreta; es van instar les accions judicials i la Fiscalia va acusar també.

A  data de hui la Comissió 9 d'Octubre ha aconseguit que les trames feixistes que es desenvolupen i es mouen en tot el País Valencià reben aquesta condemna col·lectiva, que encara que no obligarà a anar a la presó a aquests 26 que accepten la seua culpabilitat, si que aconsegueix desemmascarar l'organització feixista que any, després d'any realitza aquests actes amb l'aquiescència i coneixement d'altres grups que toleren les seues actuacions

La Comissió 9 d’Octubre, juntament amb els equips jurídics de les víctimes, ha assolit tres objectius claus. Primerament, el reconeixement del caràcter polític de la violència antivalenciana, marcant un precedent amb el reconeixement del delicte de vulneració del dret fonamental de manifestació. En segon lloc, la condemna clara dels agressors, amb antecedents penals, pagament de multes i indemnitzacions a les víctimes, així com les costes processals i responsabilitat civil. Finalment, s'ha aconseguit imposar la pena d’allunyament, establint una nova dimensió en aquests casos.

En un acord de conformitat signat per 26 dels 28 acusats, s'accepten els delictes dels quals se'ls acusa i les penes demanadesper les acusacions. El judici continuarà pels 2 acusats no conformats, i la sentència serà unànime per a tots els encausats.

Aquest èxit ja ha tingut impactes visibles, amb l'expulsió dels acusats de l'estadi del València C.F. i la dissolució d'una penya violenta. A més, la condemna social dels violents ha permès les manifestacions del 9 d’Octubre dels anys posteriors, amb normalitat i tranquil·litat, i una participació jove destacada.

Ara, la Comissió 9 d’Octubre estableix un precedent i assenyala que la violència feixista ja no quedarà impune al País Valencià. Tot i que queda feina per fer en l’àmbit dels valors i per evitar la normalització de l’extrema dreta, avui celebrem aquest pas important en defensa de la democràcia i els drets fonamentals de llibertat d’expressió, manifestació i reunió.


      

agressió a un periodiste en 2017

La banqueta dels acusats

La ultradreta durant el 9 d'octubre 2017

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal