Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Xarxa criminal explotava laboralment a 21 persones a València

   Detingudes 5 persones pels delictes de pertinença a xarxa criminal, tracta d'éssers humans i contra els drets dels treballadors

El 4 de gener de 2024, agents de la Policia Nacional van rescatar 21 persones que eren obligades a treballar sense descans de forma similar a l'esclavitud en una societat del sector tèxtil situada a un municipi de València. Les víctimes, totes elles d'origen colombià i en situació irregular a Espanya, havien sigut enganyades pels responsables de l'organització criminal, que les havien promès treball legal i regularització de la seva estada al país.

  Desenvolupament:  

La investigació es va iniciar al mes de novembre, després que els agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de València tinguessin coneixement que els responsables d'una societat del sector tèxtil situada a València estaven utilitzant la mercantil com a tapadora per a explotar laboralment a un grup de persones d'origen estranger.

Els agents van esbrinar que els detinguts organitzaven reunions de captació a Colòmbia en les quals oferien treball legal a Espanya, sufragant els gastos de viatge i allotjament en el país fins al començament de l'activitat laboral en una nau industrial d'un municipi de la província de València.

Una vegada a Espanya, les víctimes es donaven compte de l'engany ja que eren obligades a treballar sense descans, pagant un lloguer en vivendes compartides en condicions infrahumanes, així com a assumir el deute originat pels gastos de viatge des del seu país. Les víctimes quedaven per tant amb un salari d'entorn a 150-200 euros mensuals, el qual no els permetia ni tan sols cobrir les necessitats bàsiques de subsistència.

A més, les víctimes eren amenaçades de mort per part dels membres de l'organització, que les pressionaven perquè no abandonessin la feina. Aquestes amenaces augmentaven la vulnerabilitat de les víctimes, que quedaven en una situació de gran indefensió.

Aquest cas posa de manifest la gravetat del problema de la tracta d'éssers humans i l'explotació laboral. Aquestes pràctiques, que tenen lloc en tots els països del món, són una greu violació dels drets humans.

* #lluitacontralatratta

* #protecciódelesvíctimes

* #educacióendretshhumans

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal