Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Urtasun Critica la Cancel·lació de Subscripcions a Revistes en Valencià com una Forma de Censura

 Creix el desacord sobre la cancel·lació de les subscripcions municipals a revistes en valencià en alguns ajuntaments de la Comunitat, principalment governats pel PP i Vox. El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha manifestat el seu rebuig a aquesta pràctica, qualificant-la com una "forma moderna de censura". En una entrevista a TV3, Urtasun ha remarcat que retirar el suport a aquestes publicacions és una manera de censura i ha assegurat que el Ministeri de Cultura analitzarà cada cas.

En referència a la no renovació de subscripcions a revistes com 'Saó' o 'Camacuc' en municipis com Montserrat, Borriana o Meliana, Urtasun ha subratllat la importància de la defensa de la llengua. Ha afegit que examinaran cada situació i que els artistes que treballen en llengües cooficials tindran el suport del ministeri.

El ministre també ha denunciat altres formes de censura, com la retirada inicial per part de l'Ajuntament d'Orihuela de la partida econòmica al Premi de Poesia Miguel Hernández. Urtasun ha destacat que aquesta acció va ser considerada com una forma de boicot a un guardó vinculat a un dels grans poetes d'Espanya. Després de la intervenció i protesta del Ministeri de Cultura, la subvenció es va restituir.

Pel que fa a altres iniciatives, Urtasun ha anunciat que portarà la llei del cinema al Consell de Ministres en les setmanes vinents amb l'objectiu de reprendre els treballs parlamentaris. També ha destacat la necessitat d'actualitzar aquesta llei, que data del 2007, i d'impulsar la creació de l'oficina de propietat intel·lectual per protegir els drets d'autor davant de la introducció de la intel·ligència artificial.

En matèria de cultura, el ministre s'ha compromés a promoure la creació en català i ha assegurat que la riquesa lingüística del país ha de ser preservada des de l'administració central. També ha informat sobre altres iniciatives legislatives, com la llei de patrimoni i l'estudi per ampliar el Bono Cultural Jove.

Finalment, en relació amb la llei d'amnistia i els delictes de terrorisme, Urtasun ha evitat pronunciar-se directament, afirmant que ara és moment d'actuar amb responsabilitat perquè la llei tire endavant. Ha subratllat que aquest és un dels grans projectes de la legislatura i que es busca evitar que algú continue pagant les conseqüències de l'1-O.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal